Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

H απόφαση του ΣΕΕ για τη διαφήμιση της Hellmann's

  • Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 16:08
  • 1'

Το διαφημιστικό σποτ θα αναπροσαρμοστεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Κόβεται η επίμαχη φράση «μα όλα ελληνικά πχια» από τη διαφήμιση της Hellman’s σύμφωνα με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, στην οποία προσέφυγαν οι εταιρείες, Παπαδημητρίου, Κύκνος και Mediteranean Foods, μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Σε ανακοίνωσή τους οι τρεις παραπάνω εταιρείες υποστήριξαν ότι «μέσω της υπερβολής και του αστεϊσμού επιχειρεί να περάσει στο μυαλό του μέσου καταναλωτή την ιδέα/εικόνα/σκέψη ότι αφενός η Hellmann’s αποτελεί ελληνική ανακάλυψη και αφ’ ετέρου ότι τα διαφημιζόμενα προϊόντα παρασκευάζονται στην Ελλάδα με ελληνικά συστατικά».

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας δίνει στην Ελαϊς - Unilever Hellas διορία 3 εργάσιμες ημέρες για να αναπροσαρμόσει το διαφημιστικό της σποτ, κάτι που αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Η Ελαϊς - Unilever Hellas από την πλευρά της επισημαίνει ότι η παραπάνω απόφαση δικαίωσε την εταιρεία, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι: "Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), δικαίωσε την Ελαϊς - Unilever για τη νέα της διαφημιστική επικοινωνία με τίτλο: «Νέες Hellmann’s με γεύση από τον τόπο σου». Μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση της έκρινε ότι η δημιουργική ιδέα και η εκτέλεση της επικοινωνίας έχουν εμφανώς χιουμοριστική διάθεση, μη δυνάμενες με κανένα τρόπο να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.

Παράλληλα, το γεγονός ότι τα εν λόγω προϊόντα και παράγονται στην Ελλάδα και περιέχουν ελληνικές γεύσεις δικαιολογεί επαρκώς, την αναφορά της «ελληνικότητας» στην εν λόγω επικοινωνία. Η Επιτροπή του ΣΕΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η διατύπωση «Όλα ελληνικά πχια;» και συγκεκριμένα, η λέξη «Όλα» είναι η μόνη που ενδέχεται να παρερμηνευτεί.

Από πλευράς μας, αν και θεωρούμε ότι η καμπάνια μας δε δύναται να παρερμηνευτεί από τον καταναλωτή, σεβόμενοι απόλυτα την απόφαση και κρίση της Επιτροπής, θα τροποποιήσουμε την λέξη «Όλα», ενώ η διαφημιστική επικοινωνία θα παραμείνει κανονικά στον αέρα, έως ότου ολοκληρωθεί το προγραμματισμένο πλάνο επικοινωνίας. Έχουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα και στον Έλληνα καταναλωτή, τον οποίο φροντίζουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Χρίστος Παπαδημητρίου από την εταιρεία Παπαδημητρίου, δήλωσε αποκλειστικά στο Businessnews.gr ότι η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας είναι σωστή, ενώ επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι η Επιτροπή κινήθηκε γρήγορα. « Όλη η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει όντως ελληνικά προϊόντα, όμως η δεν αναγράφει ότι παρασκευάζονται στην Ελλάδα, αφήνοντας την αίσθηση ότι η Hellmann’s είναι μια εταιρεία ελληνική».

Advertising.gr