Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς για την κάρτα αγορών

  • Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 19:59
  • 1'

«Από 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η κάρτα αγορών και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς, ή στην άϋλη κάρτα, με τους 8.400.000 δικαιούχους να λαμβάνουν 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Είμαστε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου. Εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα σε αυτήν την κρίση, την καθεμία και τον καθένα. Έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κάρτα αγορών «ισχύει και για φιλοξενούμενους. Στην αίτηση συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας και οι φιλοξενούμενοι. Εάν επιλέξουμε ΙΒΑΝ έχουμε μία μείωση 20%. Το 10% είναι για μία τετραμελή οικογένεια 52 ευρώ. Σε κάρτα θα μπουν κάθε μήνα τα χρήματα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Στον λογαριασμό θα κατατεθούν τα χρήματα στο τέλος Φεβρουαρίου για τρεις μήνες και στο τέλος Μαΐου για τους επόμενους τρεις μήνες».

Για το phishing, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι θα αποζημιώνονται τα θύματα ηλεκτρονικής απάτης με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Βάζουμε μία δικλίδα ασφαλείας έως τα 1.000 ευρώ ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής. Βεβαίως, οι τράπεζες πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να προστατεύσουν τη λειτουργία αυτού του συστήματος. Προστατεύουμε τους καταναλωτές, από τα 1.000 ευρώ και πάνω αποζημιώνονται από την τράπεζα. Είναι ένα δίκτυ προστασίας για να μη συμβαίνει αυτό», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, με την Νέα Δημοκρατία, στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και πρόσθεσε: «Δουλέψαμε τόσο καιρό, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την εμπειρία μας και να κριθούμε όπως προβλέπει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα». 

ΑΠΕ ΜΠΕ