Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Hydra's Trail Event και κοινωνική ευθύνη. Πού διατέθηκαν τα έσοδα από τις συμμετοχές των αθλητών

  • Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 21:18
  • 1'

Ο Σύλλογος Δρομέων Ύδρας συγκέντρωσε τη φετινή χρονιά από τις συμμετοχές των αθλητών στους αγώνες Hydra's Trail Event 2018, το ποσό των 12.500 ευρώ.

Με ανακοίνωσή του ενημερώνει για την ακριβή διάθεση της δωρεάς του ποσού για τους κοινωφελείς σκοπούς.

"Από την πρωταρχική σύλληψη της ιδέας πραγματοποίησης των αγώνων Hydra’s Trail Event, ήταν κοινή πεποίθηση της Οργανωτικής Επιτροπής -του άτυπου αυτού φορέα, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης- ότι τα έσοδα από τις εισπράξεις των συμμετοχών των αθλητών, να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε κοινωφελείς σκοπούς. Γνώμονας του σκεπτικού αυτού ήταν και παραμένει η υποστήριξη και η αλληλεγγύη σε φορείς του νησιού μας, που έχουν την ανάγκη έμπρακτης στήριξης από όλους μας.

Έτσι, κατά τα πρώτα τέσσερα έτη της διοργάνωσης το ποσό εισπράξεων από τις συμμετοχές καταβάλλονταν ολόκληρο στο Νοσοκομείο μας, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του τεράστιου έργου που επιτελεί. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, μεταφέρθηκαν προς αυτό συνολικά 38.124,50 ευρώ.

Το 2018, ποσό που εισπράχθηκε από της συμμετοχές των αθλητών, ανήλθε στο ύψος των 12.500,00 ευρώ. Αναλυτικά, 6.250,00 ευρώ διατέθηκαν ήδη μέσω δωρεάς στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας, ποσό 2.500,00 ευρώ, διατίθενται μέσω αγοράς εξειδικευμένου εξοπλισμού στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, ποσό 2.500,00 ευρώ παραμένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας για την εξυπηρέτηση των πρώτων αναγκαίων εξόδων για την διοργάνωση του Hydra’s Trail Event 2019 και τέλος ποσό 1.250,00 ευρώ, θα διατεθούν για την χρηματοδότηση μιας θεματικής εκδρομής η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον μήνα Νοέμβριο και θα αφορά σε αθλητές μέλη του Συλλόγου μας αλλά και κατοίκους της Ύδρας που αγαπούν τη φύση και το βουνό, λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα."