Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Η Χριστίνα Μπέσκου και το Seresta Dance Studio

  • Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 10:37
  • 2'

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στo Seresta Dance Studio της Υδραίας Χορογράφου

Χριστίνας Μπέσκου.

Το Studio βρίσκεται στην οδό Μυκάλης 11, στον Κεραμικό, τηλ: 210 5226359, 6974759184. Στο Seresta Dance Studio λειτουργούν τμήματα για:μπαλέτο, σύγχρονο, παιδικά τμήματα και χορογραφία. Στο πολύ ιδιαίτερο πάτωμα του Studio της Χριστίνας Μπέσκου γίνονται ασκήσεις μπαλέτου, pilates, yoga, ισομετρικές διατάσεις και χαλάρωση, με κύριο άξονα τη σπονδυλική στήλη και το κέντρο του σώματος. Για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα. Ιδανικό για αποθεραπεία τραυματισμών.

xoros2

   

 beskou0 Πώς γεννήθηκε

η Seresta Dance Company


Το 1989, στη συναυλία του Paquito D' Rivera στο Ηρώδειο, η Χριστίνα Μπέσκου τον συνάντησε και του είπε με περίσσιο θάρρος, «έχω χορογραφήσει ένα από τα κομμάτια που παίζετε, το «Seresta». Λέγοντας αυτό, του προκάλεσε την προσοχή και το ενδιαφέρον. Της απάντησε ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα το καλοκαίρι, για μία συναυλία στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Αυτό ήταν όλο που ήθελε η Χριστίνα. Του πρότεινε λοιπόν να κάνουν ένα happening οι χορευτές της και το group του μαζί, όταν θα έπαιζαν το «Seresta» στη συναυλία. Έτσι και έγινε: αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες πρόβαλλαν οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι της συναυλίας, η Χριστίνα Μπέσκου και οι χορευτές της παρουσίασαν το «Seresta» με τη συνοδεία του Paquito D' Rivera και της ορχήστρας του.

 

Από τότε, η Seresta Dance Company, όπως ονόμασε την ομάδα της η Χριστίνα, έδωσε μια σειρά ποιοτικών παραστάσεων, που έγινε το σήμα κατατεθέν της ομάδας μέχρι και σήμερα.

 

Η Ομάδα έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις στο Λουξεμβούργο, το Άμστερνταμ, τη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, το Saltzburg, καθώς και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Ζάκυνθο, την Ύδρα, και αλλού.

 

Από το 1989, έτος ίδρυσης της Seresta, η σύνθεση της ομάδας δεν παρέμεινε στατική και αμετάβλητη. Σε μία προσπάθεια διαρκούς αναζήτησης και ανανέωσης των εκφραστικών της μέσων, στο δυναμικό της ομάδας εντάχθηκαν αξιόλογοι χορογράφοι, ηθοποιοί, ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι.

 

xoros

Η δημιουργός της ομάδας, Χριστίνα Μπέσκου, από την ίδρυση της Seresta πειραματίζεται με ποικίλα και διαφορετικής προέλευσης είδη μουσικής, ως αφορμή για την χορογραφική της δημιουργία, στην οποία σημαντικό ρόλο παίζει η φόρμα. Η πλαστικότητα του ανθρώπινου σώματος εναρμονίζεται με το ρυθμό και τη μουσική, και άλλοτε με τους στίχους των μουσικών κομματιών, για να εκφραστούν το συναίσθημα, τα πάθη, οι αγωνίες και οι καθημερινές ανθρώπινες ανησυχίες, όπως βιώνονται από την χορογράφο.

  

Ο χορευτικός κώδικας του μοντέρνου συνδυάζεται με τον κλασικό χορό, το tango, τη τζαζ και το μιούζικαλ σε μία δυναμική έκφραση της προσωπικότητας και της ψυχής της ομάδας. Ο θεατρικός κώδικας, και κυρίως οι σιωπές, χρησιμοποιούνται για να συμβάλουν στη δυναμική και στην ένταση της χορογραφίας, ενώ ο λεκτικός κώδικας μεταγράφεται σε ορχηστικό λόγο. Η φιλοσοφία της ομάδας συνοψίζεται στην έννοια της ανανέωσης και της ακατάπαυστης αναζήτησης, της συνύφανσης και της συναίρεσης ετερογενών στοιχείων, μουσικής και χορού.

 

Παραστάσεις στην Ύδρα

 

Η Υδραίισσα Χορογράφος έχει πίσω της μια πολύ επιτυχημένη γκάμα παραστάσεων στην Ύδρα από το 1990 μέχρι και αυτή του 2009 στον κήπο του Ε. Ραφαλιά. Από το 1993 έως το 1996 κάθε Σαββατοκύριακο βρισκόταν στην Ύδρα για να διδάξει τα παιδιά με τα οποία έκαναν 2 παραστάσεις, μία στα Μιαούλεια και μία στο γήπεδο. Να σημειώσουμε πως οι μαθητές τότε πήραν διπλώματα από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου. Επιθυμία της Χορογράφου είναι να οργανώνει στο εξής κάθε καλοκαίρι στο νησί μας παραστάσεις και σεμινάρια στα οποία να συμμετέχουν και τα Υδραιόπουλα.ydra

Έξοδος Στην Ύδρα