Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κυρά της Ρω»: Η Φωτεινή Μπαξεβάνη κρατά συγκινημένη τη σημαία της Ύδρας στα χέρια της

Τη σημαία της Ύδρας έλαβε ως δώρο, η καταξιωμένη ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη που ενσάρκωσε την «Κυρά της Ρω», στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γιάννη Σκαραγκά στο Hydrama Theatre στον Βλυχό στις 25 Ιουλίου.

kyraro51Η Corinna Seeds ήταν αυτή που πρόσφερε τη σημαία της Ύδρας, στην Φωτεινή Μπαξεβάνη στο τέλος της παράστασης, δίνοντας τον αρμόζοντα συμβολισμό στο έργο, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπερδέκα, που εξυφαίνει το πορτρέτο μιας ελεύθερης γυναίκας.

200 περίπου θεατές παρακολούθησαν την εξαιρετική ερμηνεία της Φωτεινής Μπαξεβάνη στο θεατράκι του Βλυχού και χειροκρότησαν δυνατά τη σημαντική παράσταση που έχει περιοδεύσει και στο Εξωτερικό.

Οι θεατές παρακολούθησαν έναν μονόλογο που εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης «Κυρά της Ρω». 

Γεννημένη στο Καστελλόριζο, η Δέσποινα τόλμησε να παντρευτεί τον άντρα που έβοσκε τα ζωντανά του πατέρα της κόντρα στη θέληση της οικογένειά της, ενώ δεν δίστασε να μετακομίσει μόνη μαζί του στο ακατοίκητο νησί της Ρω, απομένοντας μόνη της για πολλά χρόνια μετά το θάνατό του, αλλά και να εναντιωθεί στους εχθρούς, υψώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία απέναντι από τα τουρκικά παράλια...

Στην παράσταση "Κυρά της Ρω" συμμετείχε και ο τσελίστας Γεώργιος Ταμιωλάκης.

Συγχαρητήρια στην Corinna Seeds για τις προσεγμένες θεατρικές επιλογές της, που ανεβάζουν τον πήχη όλο και ψηλότερα.

Και φυσικά συγχαρητήρια στην Φωτεινή Μπαξεβάνη για τη συγκινητική ερμηνεία της και για την επιλογή της να φέρει την παράσταση στον Βλυχό.

kyraro2.jpg kyraro3.jpg kyraro5.jpg

Σχετικά Άρθρα