Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Ο Επετειακός Εορτασμός των 100 χρόνων (1919-2019) από την ίδρυση και λειτουργία του ΙΑΜΥ

  • Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 21:43
  • 1'

Με την ευγενική πρωτοβουλία της δημοσιογράφου της Ολλανδικής τηλεόρασης Sonja ter Laag και της φίλης του Ι.Α.Μ.Υ. Λίλης Μαρκοπούλου-Van der Zee, γυρίστηκε αυτό το μικρό ενημερωτικό βίντεο στο οποίο η Διευθύντρια του Μουσείου Ντίνα Αδαμοπούλου, καλωσορίζει το κοινό των επισκεπτών και φίλων και τους γνωστοποιεί το επιστημονικό έργο και τις επετειακές εκδηλώσεις του.

Το μεγάλο, επιβλητικό κτίριο του Ι.Α.Μ.Υ, προσβάσιμο από κάθε άποψη στους επισκέπτες της Ύδρας, αφού βρίσκεται πολύ κεντρικά στο χώρο του λιμανιού, ήταν πάντοτε ένα πολύ σημαντικό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για το νησί.

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ), δημόσια υπηρεσία περιφερειακή των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του (1919-2019).

Είναι γνωστό ότι το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στο πλαίσιο της κοινωνικής εξωστρέφειας μέσω της προβολής της ιστορικής μνήμης, διοργανώνει, με τη διαρκή πάντοτε υποστήριξη ευγενών χορηγών του, πολλές και ποικίλου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις: εικαστικές εκθέσεις, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που καταγράφονται στην πολύχρονη δράση του.

Οι εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς 2019 είναι επετειακού ύφους με κορύφωση τη διοργάνωση μεγάλης έκθεσης με έργα του πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας Κωνσταντίνου Βολανάκη από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη (εγκαίνια 10/8, διάρκεια έως τέλος Οκτωβρίου) και το κονσέρτο –αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (24/8) με την διάσημη αρμένισα mezzo soprano Varduhi Khachatryan και τον ιταλό πιανίστα Corrado Valvo.

Πολυμέσα