Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Δυο υπέροχοι σολίστ ενθουσίασαν το κοινό στην Επετειακή Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Οικογένειας Σοφιανού

  • Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 18:55
  • 1'

Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν οι δύο υπέροχοι σολίστ, η Ιαπωνέζα Mayuko Kamio και ο Αρμένιος τσελίστας Narek Hakhnazarian στην επετειακή εκδήλωση που έγινε στις 17 Αυγούστου στην Ύδρα.

Το πανέμορφο προαύλιο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, που θέλησε με πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσει την επετειακή φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση της Οικογένειας Σοφιανού (Τζένη και οι γιοι της Νίκος και Αλέξανδρος).

Για 10η χρονιά η Φιλανθρωπική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα, συζύγου και παππού Κωστή Σοφιανού, απέδειξε ότι είναι ένας θεσμός που θα συνεχίσει να προσφέρει πολιτισμό αλλά και μέσω των εσόδων της, να βοηθά το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.

Η Ιαπωνέζα Mayuko Kamio, 1ο βραβείο Tchaikovsky 2007, έπαιξε το concerto BRUCH No1, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι το είχε παίξει ο Κωστής Σοφιανός το 1961 όταν πήρε το δίπλωμα του βιολιού από το Ωδείο Αθηνών με 2ο βραβείο). Το βιολί της Mayuko ήταν Stradivarius.

Ο άλλος σολίστας ο Αρμένιος τσελίστας Narek Hakhnazarian, 1ο βραβείο Tchaikovsky 2011, έπαιξε Tchaikovsky Variations on a Rococo Theme. Το τσέλο του ήταν επίσης Stradivarius.
Τους σολίστ συνόδευσε πολυμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του εξαιρετικού μαέστρου κ. Γιάννη Χατζηλοΐου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γιατροί, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας. Παρών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος Γ. Κουκουδάκης, οι αρχές, οι φορείς του τόπου κ.α.

Ενώ για άλλη μια χρονιά η τ. Βασίλισσα, Άννα Μαρία κατέφτασε στην Ύδρα με τον γιο της Νικόλαο ειδικά για την εκδήλωση καθώς ο τ. Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, ήταν στενός φίλος με τον Κωστή Σοφιανό.

Μετά την εκδήλωση μια όμορφη δεξίωση στο ξενοδοχείο "Λητώ"  περίμενε τους προσκεκλημένους αλλά και μια ακόμα εξαιρετική μουσική βραδιά. 

Η Φιλανθρωπική Μουσική εκδήλωση είχε συμπεριληφθεί στα "Θεομητορικά 2019".