Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Σαγήνευσε το κοινό η Varduhi Khachatryan στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια του ΙΑΜΥ

  • Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 08:54
  • 1'

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 24 Αυγούστου, η μουσική βραδιά - αφιέρωμα στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας.

Στην κατάμεστη ταράτσα του Μουσείου το κοινό απόλαυσε ένα κονσέρτο-αφιερωμένο στη μεγάλη υψίφωνο Maria Callas με την διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Varduhi Khachatryan, με τον τίτλο  “Viva Callas”.

Η μοναδική ερμηνεία της μέτζο σοπράνο καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό. 

Τη βραδιά άνοιξε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας, Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία καλωσόρισε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία παραβρέθηκε τιμητικά στην εκδήλωση και όλους τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους.

Η κα Αδαμοπούλου μίλησε για την επέτειο των 100 χρόνων, την ίδρυση, τη λειτουργία, τον ρόλο και την πορεία του ΙΑΜΥ στον χρόνο, και αναφέρθηκε επίσης στη δική της παρουσία επί 30 συναπτά έτη στο Μουσείο. 

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της εφορείας των ΓΑΚ Νίκος Καραπιδάκης, ο οποίος και κάλεσε την Υπουργό για να κάνει χαιρετισμό.

Η Υπουργός κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στο ΙΑΜΥ και την κ. Αδαμοπούλου με θερμά λόγια σε μια μεστή ομιλία.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης τόνισε τη σπουδαιότητα του Μουσείου και έδωσε συγχαρητήρια στην κ. Αδαμοπούλου.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη κήρυξε την έναρξη της νέας εκατονταετηρίδος και 100 μπαλόνια που κρατούσαν αγόρια και κορίτσια απελευθερώθηκαν από τα χέρια τους και πέταξαν ψηλά στον ουρανό.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά που απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Τέλος ακολούθησαν βραβεύσεις από την κ. Αδαμοπούλου.

Θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ

Φωτογραφίες: fonitisydras