Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του σωματείου ΥΔΡΑ21 στην ΑΣΚΤ σε Αθήνα και Ύδρα

  • Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 12:35
  • 1'

Το πρώτο σεμινάριο, από τη σειρά των εκδηλώσεων με θέμα την «Ιστορία των Εκθέσεων από τον 17ο Αιώνα μέχρι σήμερα», πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό της ΑΣΚΤ στην Ύδρα από την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου έγινε μία δημόσια συζήτηση με τους διοργανωτές και τον Asad Raza στη Νέα Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ στην Αθήνα. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και απέσπασαν θερμά σχόλια από τους συμμετέχοντες καθώς και από τα μέλη του κοινού που τις παρακαλούθησαν.

Οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» τελούν υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΥΔΡΑ 21. ydra21m

Για το πρώτο σεμινάριο με τον Asad Raza το σωματείο ΥΔΡΑ21 είχε την ευγενική υποστήριξη των: κ. Αλέξη Βερούκα, κα Κατερίνα Βούλγαρη-Μαραγκού, κα Μαρία Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου, κ. Παναγιώτη Ράππα, κ. Γιάννη Στεφανή, κ. Ανδρόνικο Τσιγκούνη, κ. Michael Schneider, καθώς και τις χορηγίες του εστιατορίου Manna (κ. Κώστας Αχείλας) και της εταιρείας Hellenic Seaways (πρακτορείο Υδραιονίκη, κα Λουκία Λούλου). 


Το ΥΔΡΑ 21 είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από μια ομάδα Υδραίων και φίλων της Ύδρας (από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που θέλουν κινητοποιήσουν όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ύδρα, να συνδράμουν σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού. 

Την πρωτοβουλία, επιμέλεια και οργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει η Δρ Ειρήνη Μαρινάκη, Ιστορικός της Τέχνης (PhD, The London Consortium), ο Δρ Κωνσταντίνος Ι. Στεφανής, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής Μουσείου Μπενάκη-Συλλογή Ευστάθιου Ι. Φινόπουλου, και η Δρ Εύα Φωτιάδη, Ιστορικός της Τέχνης, Λέκτορας, St Joost Academy of Fine and Applied Arts, The Netherlands.

Επιστημονικοί σύμβουλοι είναι ο Νίκος Δασκαλοθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ και ο Ζάφος Ξαγοράρης, Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, ΑΣΚΤ.