Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μount. Ένα έργο της Βιτόρια Κωτσάλου από χορό, βουνό και πηλό με Performance, Εγκατάσταση, Εργαστήρια για µικρούς και µεγάλους

Μount. Ένα έργο της Βιτόρια Κωτσάλου από χορό, βουνό και πηλό που συµπεριλαµβάνει µία performance, µία εγκατάσταση και εργαστήρια για µικρούς και µεγάλους.
Το έργο προτείνει µια διάσταση όπου η χορογραφία δηµιουργεί το χώρο και το χρόνο ώστε το κοινό να εµπλακεί µε το έργο, προσφέροντας µία διαφορετική ποιότητα συνύπαρξης.  vkotsalou
Performance 26,27,28/9/2019

Eγκατάσταση 29,30/09 & 1,2/10/2019

Εργαστήρια 3-10/10/2019

Στεκόμαστε στη θύελλα της δικής μας ύπαρξης. Σε έναν κόσμο που δεν δημιουργήθηκα από τον Θεό, αλλά από τις δικές μας ψυχές. Είναι αδιαμφισβήτητα η μοίρα μας, οπότε πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός του φυσικού μας οικοτοπίου προς την κατεύθυνση του τί είναι ικανή να μάθει η θέληση…

Μ. Κλίεν


Ρerformance MOUNT


Οι πόρτες του πρώην συνεργείου αυτοκινήτων στην οδό Φαλήρου 97 στο Κουκάκι ανοίγουν για το κοινό, το οποίο καλείται να παρακολουθήσει τη διαδικασία δηµιουργίας ενός γλυπτού βουνού από µία ετερόκλητη οµάδα καλλιτεχνών. Ο χορός συνυπάρχει µε την γλυπτική έτσι όπως ο ρυθµός εµπλέκεται µε την αλλαγή του φωτός σε µία µέρα. Η διαµόρφωση και η αποτύπωση της κίνησης είναι µια συνεχόµενη διαδικασία ενός ενιαίου νου, που διαπερνά και ταυτόχρονα δηµιουργεί το σώµα µας, τις σχέσεις και το περιβάλλον µας.

Σύλληψη: Bιτόρια Κωτσάλου
Χορογραφία: Bιτόρια Κωτσάλου σε συνεργασία µε την οµάδα
Οµάδα ερµηνευτών:
Γιώργος Αµέντας Γιώργος Βήττος Γιάννης Καβαλάρης Λία Καράµπελα Ανδρονίκη Μαραθάκη Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου Βασιλική Τσαγκάρη Χρυσανθακοπούλου Χρήστος Χριστακόπουλος Θεοδώρα Χωραφά

Σύµβουλος Έργου: Γιάννης Καβαλάρης
Αρχιτεκτονική Σχεδιασµός/Επιµέλεια: Iωσήφ Ευφραιµίδης
Βοηθός οργάνωσης: Μαριάννα Καψιµάλη
Επικοινωνία: Φαίη Ιωαννίδου
Φωτογραφίες: Mυρτώ Αποστολίδου
Πληροφορίες: www.mount2019,com

26, 27, 28 Σεπτεµβρίου 2019 // Ώρες: 17.00-20.00


(οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00 και στις 18.30.To κοινό µπορεί να εισέλθει είτε στις 17.00 είτε στις 18.30 και να αποχωρήσει είτε στις 18.30 είτε στις 20.00) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Εγκατάσταση MOUNT

Το βουνό από πηλό θα διατηρείται σε ιδανική υγρασία και θα παραµείνει στον χώρο σαν εγκατάσταση για τέσσερις µέρες. Το κοινό µπορεί να περπατήσει πάνω του µε γυµνά πόδια, να σκαρφαλώσει, να το σµιλέψει.
Ένα ζωντανό γλυπτό, ένας τόπος περισυλλογής, µία µάζα που απορροφά.
Γείωση. Ένας τρόπος για να σµιλευτεί η αντίληψη του ανθρώπου σε σχέση µε το έδαφος που περπατά: σωµατικά, εσωτερικά, ηλεκτροµαγνητικά, µεταφορικά.
Η εγκατάσταση του MOUNT προτείνει τη λειτουργία ενός χώρου ως καταφυγίου, ενός χώρου για περισυλλογή, θεραπεία, φροντίδα, εµπλέκοντας την εικαστική τέχνη µε την χορογραφία των ανθρώπων.
Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να έχουν µαζί τους άνετα ρούχα που µπορούν να λερωθούν και την προσωπική τους πετσέτα.
Πληροφορίες: www.mount2019.com

29, 30 Σεπτεµβρίου & 1, 2 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 11.00-20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Εργαστήρια χορού και γλυπτικής MOUNT

Σχολεία
3, 4, 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 8.30-14.00

Εργαστήρια για µεγάλους (ανοιχτά για όλους ανεξαιρέτως ηλικίας και εµπειρίας)
4, 5, 6 Οκτωβρίου 2019 & 7, 8, 9 Οκτωβρίου 2019
Ώρες: 17.00-19.00

Εργαστήρι ανοιχτής συµµετοχής για παιδιά (ηλικία 6-15)
5 & 6 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 11.00-13.00
10 Οκτωβρίου 2019 // Ώρες: 17.00-19.00

Δηλώσεις συµµετοχής και πληροφορίες για το κόστος των εργαστηρίων στο mountworkshops@gmail.com
Τα εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία στους συµµετέχοντες να έρθουν σε επαφή µε το βουνό από πηλό, να κινηθούν πάνω και γύρω του.
Στο εργαστήρι αυτό, η γλυπτική προσεγγίζεται από την κίνηση του σώµατος και αντίστοιχα η κίνηση του σώµατος ως γλυπτική. Το σώµα, σαν γλυπτό που καθηµερινά διαµορφώνεται από τις κινήσεις που κάνουµε, αποκαλύπτεται µέσα από την επαφή µε την αντίσταση του πηλού. Με αυτόν τον τρόπο, γεννιέται µία καινούργια σωµατικότητα, που προωθεί τη διαφορετικότητα, τη φαντασία και τη δηµιουργικότητα του καθενός. Ο πηλός απορροφάει αλλά και αντικατοπτρίζει την κίνηση µας και ταυτόχρονα µας δίνει διαφορετικές κατευθύνσεις µετακινώντας τα όρια της επίγνωσής και τις αντίληψής µας. Στο εργαστήρι, θα επικεντρωθούµε στην ανακούφιση που προσφέρουν τα όρια µέσα από την τρισδιάστατη αίσθηση της κίνησης που πλάθει και της αντίστασης που κινεί.
Συντονισµός εργαστηρίων: Bιτόρια Κωτσάλου

Πληροφορίες για το έργο: www.mount2019.com


Το έργο MOUNT πραγµατοποιείται µε την ευγενική προσφορά της οικογένειας Λύρα και την οικονοµική υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισµού και Αθλητισµού.


Σχετικά Άρθρα