Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ulay και Καίτη Χαλιορή στο πετυχημένο project "Synergies"

  • Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 12:09
  • 1'

Πετυχημένο, ευχάριστο και γεμάτο μηνύματα ήταν το project "Synergies" του Ulay και της Καίτης Χαλιορή, όπου για ένα διήμερο οι δράσεις του προσέγγισαν τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο και στόχευσαν συμβολικά στην αξία του νερού.

 

Ο καλλιτέχνης Ulay προσκεκλημένος του "World water museum" installation της Καίτης Χαλιορή είναι μια εμβληματική προσωπικότητα για την performance art και ίσως είναι από τους πρώτους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την αξία του νερού, δουλεύοντας στο project "Νερό για όλους" από το 1990 έως το 2010. Με τη συμμετοχή του στις "Συνέργειες" μέσα από τους συμβολισμούς και την αξία της Κασταλίας Πηγής, από την οποία έγινε λήψη νερού το Σάββατο 1 Ιουνίου, μέσα από μια απλή διαδικασία, ήθελε να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σεβαστούν το νερό.
Το project "Synergies" συνεχίστηκε με το αφιέρωμα στον Ulay την Κυριακή 2 Ιουνίου, Ulay & Keti Haliori in a Synergy project" στον «Τεχνοχώρο». Την παρουσίαση έκανε ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τον «Τεχνοχώρο» και με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησε επιμέρους video για το νερό από συμμετέχοντες καλλιτέχνες αλλά και ενημερώθηκε για το έργο του Ulay.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μια ιστορική ημέρα κατά την οποία ο Ulay και η σύντροφός του Lena ίδρυσαν με τον πιο συμβολικό τρόπο το Greek Water Society, κάνοντας ένα παιχνίδι με νήμα που περικύκλωνε τους παρευρισκόμενους και στο τέλος μετά από συμβολική παρέμβαση του Ulay, κατέληγε σε ένα μικρό κομμάτι νήματος που φοριόταν από τον καθένα σαν βραχιόλι. Την επιμέλεια του project "Συνέργειες" είχε η Αρίστη Κωστοπούλου.

kastalia web DSC 1402web

DSC 1405web DSC 1411web

DSC 1423web DSC 1436web