Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η ελληνική ναυτοσύνη μέσα από το εντυπωσιακό έργο του σχεδιαστή - ζωγράφου Παναγιώτη Μαστραντώνη

  • Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 19:18
  • 1'

Με 10 εκθέσεις στο ενεργητικό του από το 1998 μέχρι το 2018, σε Ύδρα, Σπέτσες, Πειραιά, Αθήνα αλλά και στα Ψαρά

Θρυλικά ιστιοφόρα της Επανάστασης του 1821 αφηγούνται ιστορικές στιγμές του μεγαλείου της ελληνικής ναυτοσύνης χάρη στην ιδιαίτερη λεπτομερειακή τεχνοτροπία που χαρακτηρίζει τα έργα του σχεδιαστή - ζωγράφου, Παναγιώτη Μαστραντώνη.

Από τη δυναμική εξελικτική πορεία του ελληνικού ιστιοφόρου από τον 16ο αιώνα έως τον 19ο αιώνα, με σημείο αναφοράς το Γαλεόνι, έως τις και μεγάλες ναυμαχίες του 1821-1827, ο κ. Μαστραντώνης, με αγάπη και μεράκι, μας δίνει εικόνες που μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στην θαλασσινή ιστορία της Ελλάδας.

Εφιστά την προσοχή μας στα ωραιότερα ιστιοφόρα του Αιγαίου - 12 μικρογραφίες πλοίων του αγώνα του 1821, βασισμένες στις έγχρωμες υδατογραφίες του Υδραίου αντιναυάρχου Αντωνίου Ε. Κριεζή - αλλά και ειδικότερα σε αυτά της Ύδρας, των Σπετσών και των Ψαρών.

Ο κ. Παναγιώτης Μαστραντώνης μίλησε στον «Νέο Κόσμο» και τον Γιάννη Σοφιανό για το έργο του και…«σιτοκάραβα» που έγραψαν ιστορία.

ydratercichori

ΥΔΡΑ-ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, ανήκει στη σειρά έργων «Ύδρα – Σπέτσες – Ψαρά». Αναλυτικές πληροφορίες τους βρίσκονται στο mastrantonis-istiofora.gr

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ