Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

"Ταξίδι στην Ύδρα" - Aπό τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παναγιώτη Τούντα στο ΙΑΜΥ

  • Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 18:03
  • 2'
Τα εγκαίνια της έκθεσης του Παναγιώτη Τούντα στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας πραγματοποιήθηκαν μέσα σε όμορφο κλίμα το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.
Τίτλος της έκθεσης του εξαιρετικού ζωγράφου είναι "Ταξίδι στην Ύδρα".
Για τα πετυχημένα εγκαίνια έγραψε στα social media η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου:
tount4"Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας με αυτή την ευκαιρία υποδέχθηκε τους πολυάριθμους επισκέπτες που ήρθαν να δουν και να θαυμάσουν τα 18 έργα που εκθέτει ο Παναγιώτης Τούντας στη μεγάλη Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Παντού κυριαρχεί η Ύδρα! Σε όλα τα έργα λάμπει το Νησί! Ο Π. Τούντας, μαθητής του αξέχαστου δασκάλου Π. Τέτση, με δική του διαδρομή, με εννέα ατομικές εκθέσεις μέχρι σήμερα και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές, είναι λάτρης της Ύδρας και πάντα αποδίδει στον καμβά τις ομορφιές της με τρόπο μοναδικό.
Για το ζωγράφο Παναγιώτη Τούντα και το έργο του, μίλησε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου, που πρώτα καλωσόρισε τους επισκέπτες του Ι.Α.Μ.Υ. και της Έκθεσης. Η κυρία Αδαμοπούλου χαρακτήρισε τον Π. Τούντα «ακούραστο πάντοτε και ποιοτικό δημιουργό, που σχεδιάζει, χρωματίζει και αναπλάθει στα εξαιρετικά έργα του έναν ιδιότυπο κόσμο μορφών, κυρίως αγαπημένα τοπία με θάλασσες και εντυπωσιακά οικιστικά σύνολα». Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. τόνισε ότι «Η Ύδρα γοητεύει τον Π. Τούντα και τον εμπνέει πάντοτε και η νέα ζωγραφική του ενότητα είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο νησί στο οποίο έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του, έζησε τη γαλήνη και την αρμονία των σπιτιών και των γραφικών καλντεριμιών του σε όλες σχεδόν τις εποχές του χρόνου και άντλησε από το αέναο φως του αυτή την ανεξάντλητη έμπνευση».
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Προκοπίου ο οποίος αναφέρθηκε στο πάθος του Π. Τούντα για τη ζωγραφική και την αγάπη του στην Ύδρα. Μάλιστα, συγκίνησε τους παρευρισκομένους όταν αναφέρθηκε σε ένα χαριτωμένο περιστατικό: Σε κάποια έκθεση ζωγραφικής του Π. Τούντα, παραβρέθηκε ο δάσκαλος Π. Τέτσης, ο οποίος κοιτούσε με θαυμασμό τα έργα του μαθητή του. Κάποια στιγμή, κοιτάζει προσεκτικά ένα έργο του Π. Τούντα και του λέει: «Μπράβο βρε Πάνο! Παρόλο που έχω κάνει και εγώ νυχτερινά, τα δικά σου φώτα είναι μοναδικά»!
tount3Κλείνοντας, ευχαρίστησε συγκινημένος τους παρισταμένους ο καλλιτέχνης και ζωγράφος Παναγιώτης Τούντας για την παρουσία τους στα εγκαίνια της Έκθεσης και μίλησε για την αγάπη του στο Νησί μας.
Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του Π. Τούντα, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και επισκέπτες. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο Λιμενάρχης Γαβριήλ Χαραλαμπίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαρία Κλαδάκη, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο Επιχειρηματίας στο χώρο της Ναυτιλίας Γιώργος Ξηδαράκης, ο Επιχειρηματίας στο χώρο της Υγείας και συλλέκτης Γεράσιμος Λειβαδάς, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Προκοπίου, η οικογένεια του ζωγράφου και πολλοί άλλοι. Χαρακτηριστικό της βραδιάς είναι το γεγονός ότι είχε συνεχή ροή επισκεπτών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των εγκαινίων, στα οποία τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η όμορφη αυτή έκθεση, το «Ταξίδι την Ύδρα» του Παναγιώτη Τούντα, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου. Μπορείτε να την επισκέπτεσθε καθημερινά και Κυριακές από τις 9.00 έως τις 16.00 και από τις 19.30 έως τις 21.30. Σε όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης προσφέρεται δωρεάν ο καλαίσθητος κατάλογος των έργων, τα οποία είναι προς πώληση."