Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου στον πολυχώρο "Αθηναΐς"

  • Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 11:09
  • 1'

Ο πολυχώρος Πολιτισμού «Αθηναΐς» έχει τη χαρά να παρουσιάσει ένα μεγάλο Έλληνα ζωγράφο, διακεκριμένο ήδη στην Ευρώπη, (Βρυξέλλες – Παρίσι – Φραγκφούρτη), διπλωματούχο της Academic Royale des Beaux arts του Βελγίου. Πρόκειται για το Δημήτρη Αλέξανδρο Φατούρο.

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, σπούδασε στη Γερμανία (HARZBURGER DEKOSCHULE) και στο ECOLE DE BEAUX ARTS στο Παρίσι και μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους Έλληνες και ξένους δασκάλους όπως ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Κανδύλης, ο καθηγητής ζωγραφικής Jean-Paul De Moor, και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη διακόσμηση, τη μακέτα, την εικονογράφηση βιβλίων και τη σελιδοποίηση εφημερίδων και περιοδικών.
Ο ίδιος έγραψε, εικονογράφησε και εξέδωσε τέσσερα βιβλία διηγημάτων: «Ένας άγγελος στην Αυγή μου» – «Τρίτων», «Έρε. Όταν αγναντεύεις ψηλά βουνά», «Άνεμοι και τρίτωνες».
Τα βιβλία είχαν άριστες κριτικές από το κοινό, τους κριτικούς και την έδρα της νεοελληνικής λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Αθηνών (Νεοελληνική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα με καθηγητή τον Κάρολο Μητσάκη) καθώς και την έδρα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου του Tubingen και Manspregen.
Σαν ζωγράφος παρουσίασε το έργο του σε περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Παρίσι – Βρυξέλλες – Φρανκφούρτη κ.α.) και στην Ελλάδα (Αθήνα – Ύδρα – Ρέθυμνο – Θεσσαλονίκη κ.α.) Οι πίνακές του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε μουσεία (Ναυτικό μουσείο Κρήτης). Ο ζωγράφος Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος ζει και εργάζεται στην Ύδρα και τις Βρυξέλλες. Η ακούραστη αναζήτηση θεμάτων, η μελέτη και οι σπουδές του έχουν σαν αποτέλεσμα την υψηλή τεχνική και την ποικίλη θεματολογία των έργων. Πάντα κινείται μεταξύ μύθου και πραγματικότητας (Ονειρικός Συμβολισμός). Ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος συνεχίζει να σπουδάζει και να δημιουργεί.

Η παρουσίαση της μακροχρόνιας δημιουργίας του γίνεται με τη χορηγία του Antaeus Travel.

 

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για το κοινό 10 και 11 Νοεμβρίου 2013, τις ώρες 18:30- 22:00.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 210 4282780 εσωτ. 233  Γιακουμάκη Ειρήνη

PROSKLISH WEB1