Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Mapping the History - Χαρτογραφώντας την ιστορία - 1821-2021

  • Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 15:06
  • 1'

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Ύδρας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mapping the History” (Χαρτογραφώντας την Ιστορία), σε επιμέλεια της Δάφνης Ζουμπουλάκη.dafni

Ακολουθώντας την ήδη χαραγμένη διαδρομή που περνά από ιστορικά σημεία του νησιού, έχει στηθεί ένας φωτογραφικός περίπατος αφιερωμένος στην Ύδρα, υπό το βλέμμα 18 φωτογράφων. Οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι που συμμετέχουν, επιλέχθηκαν λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με την Ύδρα.

voulgariΠαράλληλα η Μαρία Βούλγαρη (https://hydrawalkingtours.com/) θα οργανώνει περιηγήσεις στη συγκεκριμένη διαδρομή, προσφέροντας ανιδιοτελώς την ξενάγηση, όπου ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει την Ύδρα, όχι μόνο μέσω του παρελθόντος, αλλά και μέσω μιας σύγχρονης ματιάς.

Οι φωτογραφίες, μετά το πέρας της έκθεσης, θα δωρηθούν μέσω του Δήμου Ύδρας σε ιδρύματα ή/και δημόσιους χώρους της Ύδρας.

Η έκθεση αυτή θα αποτελεί μία από τις πολυάριθμες διοργανώσεις για τους εορτασμούς.

Συμμετέχουν οι:

Roberto Cortese, Katya Juskowski, Nada Lettermann & Fuentes, Jacqueline Savidge, Caroline Walter, Σταμάτης Αθανάσουλας, Χλόη Ακριθάκη, Νίκος Αλιάγας, Κώστας Βέργας, Βαγγέλης Γκιώνης, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Δάκης Ιωάννου, Βασίλης Μαραγκός, Φαίδων Παπαμιχαήλ, Ιωάννα Ράλλη, Αμαλία Σωτηροπούλου, Μάγια Τσόκλη, Κλεοπάτρα Χαρήτου.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 31 Αυγούστου


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Επιμέλεια: Δάφνη Ζουμπουλάκη

Επιμέλεια Ξεναγήσεων: Μαρία Βούλγαρη