Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη 1922 - 2022 «Αλησμόνητες πατρίδες και λογοτεχνία» σε Podcast

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του 20ού αιώνα, τιμά τις αλησμόνητες πατρίδες σε έναν κύκλο εκδηλώσεων.

Μια σειρά ηχητικών αφηγήσεων φέρνει τους ακροατές σε επαφή με τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη μνήμη και μάς ταξιδεύει στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Αφηγήσεις που μας φέρνουν πιο κοντά με τη ματωμένη ιστορία του Ελληνισμού της Σμύρνης.

Συγγραφείς, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες ντύνουν με τη φωνή τους αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας που μέσα από τις σελίδες τους ξεδιπλώνονται τα τραγικά γεγονότα, πριν και μετά την Καταστροφή. Καλούν τους ακροατές σε έναν ιστορικό αναστοχασμό, σε μία συμπόρευση με τον πόνο, την αγωνία και τις μνήμες που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία μας.

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς αφηγήσεων «ὦ γῆ» είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ κάθε Δευτέρα, στις 18.00, θα δημοσιεύεται μια νέα αφήγηση, η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και το Spotify.

Διαβάζουν κατά αλφαβητική σειρά οι:
Γιώργος Αυγερόπουλος, Βίκυ Βολιώτη, Εύη Γεροκώστα, Δημήτρης Γεωργιάδης, Σελήνα Διαμαντοπούλου, Ελένη Δικαίου, Μενέλαος Κυπαρίσσης, Βάνα Μαυρίδου, Νίκος Νίκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρθα Φριντζήλα..

Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής https://tinyurl.com/5e9a58vh για να λαμβάνετε στο e-mail σας ενημέρωση για την κυκλοφορία τους.

Αφηγητές δημοσιευμένων επεισοδίων
Εισαγωγή – Καλή Κυπαρίσση, Διευθύντρια Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
Το Αϊβαλί η πατρίδα μου – Αναστάσης Ροϊλός, ηθοποιός
Σμύρνη. Περίκαλλη και χιλιοτραγουδισμένη – Βίκυ Βολιώτη, ηθοποιός

Ακούστε το 2ο επεισόδιο "Σμύρνη. Περίκαλλη και χιλιοτραγουδισμένη" εδώ

Σχετικά Άρθρα