Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Υδραίος ταλαντούχος καλλιτέχνης Σταμάτης Βλαχοδημήτρης είναι ένας πιανίστας με σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

Είναι γιος του Γιώργου Βλαχοδημήτρη και της Γιόλας Παρίση, δυο καλλιτεχνών του νησιού μας, με χαμηλό προφίλ και μεγάλη αγάπη για τη μουσική.

Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης, έχει μαθητεύσει κοντά σε σπουδαίους πιανίστες και έχει ήδη συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών και ως σολίστ.

Στις 7 Οκτωβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, κατόπιν ακρόασης, θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ερμηνεύοντας ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, το Τρίτο κοντσέρτο του Σεργκέι Προκόφιεφ σε ντο μείζονα υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης έχει λάβει Master of Music in Advanced Performance (Με Άριστα) από το Anton Bruckner Privatuniversität, της Αυστρίας με Καθηγητή τον Michael KorstickMaste.

Επίσης έχει Postgraduate Degree (Post-Master) από το University of Music and Performing Arts Vienna (MDW) της Αυστρίας με Καθηγήτρια την Lilya Zilberstein.

Συνεχίζοντας την λαμπρή πορεία στην μετεκπαίδευσή του, ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης, τον Μάρτιο του 2022 είχε την τιμή να γίνει δεκτός ως ένας από τους υποψήφιους διδάκτορες στο πρόγραμμα σπουδών Doctor of Arts (DMA in Piano Performance) του Mason Gross School of the Arts at Rutgers University του New Jersey, με πλήρη υποτροφία. Πανεπιστήμιο στο οποίο έχει επιλεγεί να μαθητεύσει στην τάξη της Dr. Min Kwon απόφοιτο του Julliard School της Νέας Υόρκης.

Θερμά συγχαρητήρια στον Σταμάτη που τιμά την Ύδρα με το ταλέντο και το ήθος του!                                Λίγα λόγια για τον Σταμάτη Βλαχοδημήτρη       vlaxstam0522Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1994 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα του σε ηλικία 5 ετών. Τον Ιούνιο του 2020 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών τεχνών της Βιέννης (MDW) για τις Post-Master degree σπουδές του δίπλα στην παγκοσμίου φήμης πιανίστα Prof. Lilya Zilberstein.

Πήρε το πτυχίο του το 2018 και το μεταπτυχιακό του το 2020 από το Anton Bruckner Privatuniversität Linz της Αυστρίας, από όπου αποφοίτησε με Άριστα και διάκριση, υπό τη διδασκαλία του διεθνώς διακεκριμένου γερμανού πιανίστα Prof. Michael Korstick.

Τον Ιούνιο του 2017 έλαβε το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Λίλιας Βασιλειάδου). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του και μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Brucknerhaus Linz, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας, στην αίθουσα συναυλιών του Anton Bruckner Privatuniversität.

Παράλληλα έχει συμπράξει με την ορχήστρα σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στις διακρίσεις του είναι το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό “Concorso Pianistico San Donà di Piave”, το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου (Λάρισα, 2013), το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Πιάνου (Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, 2019) και το τρίτο βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό το 2015.

Τέλος, πέρα από τα πλαίσια των ακαδημαϊκών του σπουδών, έχει μαθητεύσει δίπλα σε σπουδαίους και επιφανείς μουσικούς μεταξύ των οποίων οι Arthur Greene, John Perry, Leonid Margarius, Alexander Till Körber, Oleg Marshev, William Devan, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Χρήστος Νούλης, Δημήτρης Τουφεξής, Ντόρα Μπακοπούλου, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα