Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Εγκαίνια την Παρασκευή 5 Αυγούστου για τις εκθέσεις της ΚΕΔΥ

  • Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 12:32
  • 1'
Οι εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας ήταν φέτος και είναι αφιερωμένες στη γυναίκα του χθες και του σήμερα με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος της μέσα στη κοινωνία, πέρα από τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα, η Υδραία γυναίκα, μας εξιστορεί μέσα από τις δικές της εμπειρίες, το παρελθόν και μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το μέλλον σε ένα ερασιτεχνικό ντοκυμαντέρ που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Ενώ τα παιδιά, ζωγραφίζουν τη γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο και όλα τα έργα συγκλίνουν στο αγαπημένο πρόσωπο της γιαγιάς.
  • Το project «Γυναίκα στο πέρασμα των χρόνων» θα διαρκέσει όλο το Καλοκαίρι και με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν τα Εργαστήρια Τέχνης και Λόγου της ΚΕΔΥ, τα παιδιά και οι ενήλικες σκιαγραφούν την εικόνα και τους ρόλους της γυναίκας μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας και της ψηφιακής εικόνας. Ας τη σεβαστούμε, ας την ακούσουμε, ας την αφουγκραστούμε και ας την βοηθήσουμε. Ένα αφιέρωμα σημαντικό που με τα εφόδια της τέχνης αντιστέκεται στη σημερινή πρωτοφανή εξάπλωση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.
  • Μια αναδρομική περιήγηση στον χρόνο, μας προτείνει η Έκθεση «Υφαίνοντας το Μέλλον V» μέσα από τα έργα 35 εικαστικών με επίκεντρο την ύφανση, τις κοπτοραπτικές συνθέσεις και όλες τις χειρονακτικές εργασίες που απασχολούσαν τις γυναίκες στο παρελθόν, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της οικογένειας.
  • Ενώ οι Γάτες του Παναγιώτη Ράππα θα επιστρέψουν στο χώρο της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς και θα «ποζάρουν» περήφανες σε μιαν αίθουσα-αγάπης, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας.
Εγκαίνια εκδηλώσεων την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 20:00 στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.