Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Εγκαινιάστηκε στο ΙΑΜΥ η έκθεση Χαρακτικής των φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ.

  • Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 15:22
  • 2'
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του ΙΑΜΥ στα Social Media: «Η Ύδρα έμπνευση για νέους καλλιτέχνες», είναι ο τίτλος της Έκθεσης Χαρακτικής 23 φοιτητών του Εργαστηρίου Επιλογής: Χαρακτική της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας. Την Έκθεση συνδιοργανώνουν η ΑΣΚΤ με το ΙΑΜΥ και σε αυτήν συμμετέχουν 23 καλλιτέχνες, απόφοιτοι του Εργαστηρίου Επιλογής «Χαρακτική», με Καθηγήτριες τις κυρίες Ντίνα Κότσιου και Λία Μπλιούμη.
Η Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του ΙΑΜΥ, που πάντα φιλοξενεί με χαρά και προβάλει νέους καλλιτέχνες, γέμισε από φιλότεχνους που ήρθαν και θαύμασαν τον κόπο και τα έργα των Φοιτητών, όχι μόνο την ώρα των εγκαινίων, αλλά και μέχρι αργά το βράδυ. Είναι συγκινητικό και ταυτόχρονα ενθαρρυντικό, το γεγονός ότι 23 νέοι Καλλιτέχνες επέλεξαν την Ύδρα για να φιλοτεχνήσουν στο είδος που τους εκφράζει και θέλουν να ακολουθήσουν. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τίλτο που δόθηκε στην Έκθεση, η οποία θα φιλοξενείται στο Μουσείο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, μετά την παράταση που αποφασίστηκε.
Στην έναρξη των εγκαινίων, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, υποδέχθηκε και επίσημα τους νέους Καλλιτέχνες, μιλώντας για εκείνους με θερμά λόγια, αλλά και το κοινό που προσήλθε να τιμήσει την Έκθεση. Παράλληλα, τόνισε ότι «Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, ανταποκρινόμενο όπως πάντα στην απόλαυση και διάδοσης της Τέχνης, άνοιξε διάπλατα τυος εκθεσιακούς του χώρους στους νέους αυτούς καλλιτέχνες που απέδειξαν με το έργο τους ότι η ζωγραφική δεν είναι απλώς μια δουλειά, αλλά συνολική στάση ζωής».
Στη συνέχεια, μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου ΥΔΡΑ21 Γιάννης Στεφανής, ο οποίος, μαζί με την Alpha Bank, είναι οι χορηγοί της Έκθεσης. Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στο πάθος των Φοιτητών για δημιουργία, ενώ έκανε και μια αναδρομή στην ιστορία του Αρχοντικού Τομπάζη, στο οποίο στεγάζεται ο Καλλιτεχνικός Σταθμός της ΑΣΚΤ στην Ύδρα.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επιμελητριών της Έκθεσης και Καθηγητριών της ΑΣΚΤ, Ντίνας Κότσιου και Λίας Μπλιούμη, οι οποίες αναφέρθηκαν περιεκτικά στις ώρες διδασκαλίας, στην Ύδρα και το φως της ως έμπνευση αλλά και στην εμπειρία τους από τους νέους φοιτητές και στον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν την πρόοδό τους.
Αμέσως μετά, δύο από τους καλλιτέχνες, η Εύα Αθανασίου και ο Κλεάνθης Πάγκαλος, έδωσαν τη δική τους εμπειρία από το Εργαστήρι Επιλογής και ευχαρίστησαν τόσο τις Καθηγήτριές τους, όσο και τον κόσμο της Ύδρας που τους αγκάλιασε, με πρώτη την υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού σταθμού της Ύδρας Τασούλα Λεμπέση-Καλύβα. Παράλληλα, εξέφρασαν τη χαρά τους που οι δημιουργίες τους με θέμα την Ύδρα εκτίθενται για πρώτη φορά στο Νησί και στο ΙΑΜΥ.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, ο οποίος συνεχάρη τους Φοιτητές και τις Καθηγήτριες, αλλά και τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου που φιλοξενεί αυτή την Έκθεση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: