Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Aφιερωμένες στο υπερπολύτιμο για τη ζωή Νερό οι εκδηλώσεις του ΙΑΜΥ

  • Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 20:22
  • 1'
Όπως είχε ανακοινωθεί από το Ιστορικό Αρχείο Μουσέιο Ύδρας το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου, ήταν αφιερωμένο στο υπερπολύτιμο για τη ζωή μας Νερό και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν δύο ωραίες σχετικές εκδηλώσεις, που σημείωσαν επιτυχία.
Σύμφωνα με το ΙΑΜΥ:


Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε η παράσταση – αφήγηση «Καλλίρροον Ύδωρ», της γνωστής Υδραίας αφηγήτριας παραμυθιών Αγνής Στρουμπούλη, με τη συνοδεία βιολοντσέλου από τον μουσικό Σταύρο Παργινό.
Μια παράσταση που κράτησε μία ώρα, ταξίδεψε νοερά και έδωσε χαρά σε όσους την παρακολούθησαν.
Μέσα από τις αφηγήσεις της Αγνής Στρουμπούλη, μάθαμε πώς το νερό, που είναι πολύτιμο στοιχείο για τη ζωή, αναβλύζει από τα πανάρχαια χρόνια στη μυθική σκέψη και με την αχλή και τη ζεστασιά των παραμυθιών η αξία του μεταφέρεται αφηγηματικά από στόμα σε στόμα μέχρι σήμερα.
Πριν από την παράσταση, υποδέχθηκε το κοινό η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο της Λειψυδρίας που έχει αρχίσει να παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια απειλώντας όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο και που πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ενεργοποιήσει όλους για την απάλειψή της.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΙΑΜΥ με το Φορέα EIT FOOD για το EIT Community στο πλαίσιο του Προγράμματος Water Scarcity, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκε η εκδήλωση με την συμβολή της περιβαλλοντολόγου κας Ευγενίας Τσιάνου και με την οργανωτική συμμετοχή της Αγνής Στρουμπούλη Στρουμπούλη και του Σταύρου Παργινού.
Την όμορφη αυτή παράσταση παρακολούθησαν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Ακίνδυνος Δαρδανός, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας Ματίνα Ρούσση, αρκετοί εκπαιδευτικοί και συμπατριώτες μας Υδραίοι και πολλά παιδιά.
Τη δεύτερη ημέρα του αφιερώματος, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από την Αγνή Στρουμπούλη το προγραμματισμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά από 9 έως 14 ετών. Σκοπός του Προγράμματος ήταν η γνώση και κυρίως η συνειδητοποίηση των παιδιών σε ό,τι αφορά τη σπουδαιότητα του νερού στη ζωή και την καθημερινότητά μας.
Τα παιδιά, μέσα από δράσεις και με τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων και του παιχνιδιού, έμαθαν, έδειξαν ενδιαφέρον, εφεύραν και δημιούργησαν, με τη βοήθεια και την εξαιρετική πάντα καθοδήγηση της Αγνής Στρουμπούλη.
ΑΠΟ ΔΤ ΙΑΜΥ

Έξοδος Στην Ύδρα