Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Μια εξαιρετικά όμορφη μουσική βραδιά στην κοπή πίτας του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας

  • Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 11:08
  • 1'
Μια εξαιρετικά όμορφη μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας.  
vasil msy20223Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γεώργιος Βλαχοδημήτρης καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και στη συνέχεια, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π.  Ακίνδυνος Δαρδανός ευλόγησε τη βασιλόπιτα.
Η μουσική εκδήλωση άνοιξε με τις μικρές μαθήτριες του Συλλόγου στα μεταλλόφωνα, συνέχισε με υπέροχες μελωδίες στο πιάνο απ΄τους μεγαλύτερους μαθητές και συνέχισε με μουσικά κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο τα οποία ερμήνευσε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας.
Η αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη", ασφυκτικά γεμάτη από τους φίλους του Συλλόγου, που έδωσαν το παρών και αγκάλιασαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, έδωσαν το θερμότατο χειροκρότημά τους πρώτα απ΄όλα στους μικρούς μαθητές και έπειτα στην
προσπάθεια που καταβάλλεται απ΄τον Μουσικό Σύλλογο για την προώθηση της μουσικής παιδείας στο νησί μας.
Ο Μ.Σ.Υ. θα ήθελε να εκφράσει τις βαθύτατες ευχαριστίες του στους χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του.
Τον δήμο Ύδρας για την παραχώρηση της αίθουσας "Μελίνα Μερκούρη" στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, τον διοικητή της ΑΕΝ, κο Ευάγγελο Δανόπουλο, χωρίς την αμέριστη στήριξη του οποίου δεν θα υπήρχε αίθουσα για να γίνονται τα μαθήματα και οι πρόβες της μπάντας, την εταιρία Hellenic Seaways και την κα Λουκία Λούλου για την προσφορά την εισιτηρίων του μαέστρου, την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, καθώς και τους ιδιώτες οι οποίοι συνεισφέρουν τα μέγιστα προκειμένου οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν μαθημάτων αλλά και χρήσης δωρεάν πνευστού ή κρουστού μουσικού οργάνου της αρεσκείας τους.
Στη διδασκαλία των μεταλλοφώνων και του πιάνου υπεύθυνη ήταν η κα Γιόλα Παρίσση και στη διδασκαλία και διεύθυνση της φιλαρμονικής ο κος Σπύρος Μανταλάς, τους οποίους ο Μ.Σ.Υ θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει για την περισσή φροντίδα με την οποία ασκούν το λειτούργημά τους και κυρίως για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τους μαθητές του Συλλόγου!