Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026

Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού "Μέλλον της Ύδρας"

  • Κυριακή, 11 Μαΐου 2025 13:45
  • 3'
Λάβαμε και δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού "Μέλλον της Ύδρας", το οποίο ακολουθεί:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/05/2025

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ: Ο Δήμαρχος ΄Υδρας αποδέχθηκε χορηγία 40.000€, ερχόμενος σε επαφή με εκπρόσωπο της Εταιρείας “Salaminia Υachting Ltd» που φέρεται ως υπαίτια για την καταστροφική φωτιά στο νησί μας τον περασμένο Ιούνιο, στην περιοχή Aγ. Νικόλαο.

Με οργή και θλίψη ζούμε την έντονη αναστάτωση που έχει προκαλέσει όχι μόνο στα μέλη της Μειοψηφίας αλλά και στην τοπική κοινωνία της Ύδρας και σε όλο το πανελλήνιο, η αποκάλυψη από το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Παστό ότι ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης αποδέχθηκε χορηγία ύψους 40.000 ευρώ από την εταιρεία « Salaminia yachting ltd », η οποία θεωρείται άμεσα εμπλεκόμενη στην καταστροφική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πρόσφατα στις 20 Ιουνίου στην περιοχη Aγ. Νικόλαος στο νησί μας απειλώντας να το κάψει ολόκληρο σε περίπτωση αλλαγής των ανέμων..!! Η εν λόγω πυρκαγιά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις μηνυτήριες αναφορές, φέρεται να προκλήθηκε από βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό «Περσεφόνη» που μετέφερε κεφαλαιούχους από το Καζακστάν, και την οποία πρακτορεύει η εν λόγω εταιρεία.
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος όπως μας είπε αρχικά είχε καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας αυτής, καταλογίζοντάς τις σοβαρές ευθύνες για την οικολογική καταστροφή του νησιού μας, αποφάσισε ωστόσο αιφνιδιαστικά και για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει , να αποδεχθεί την χορηγία 40.000 ευρώ εκ μέρους της, ερχόμενος σε επαφή με εκπρόσωπό της χωρίς μάλιστα προηγούμενη ενημέρωση των μελών της Αντιπολίτευσης.
Άγνωστο είναι επίσης μέχρι τώρα αν το γνώριζαν και όλα τα μέλη του δικού του Συνδυασμού!..
Πιό συγκεκριμένα, στις 7/4 και ώρα 10:30 πμ, απεστάλη mail με την πρόσκληση όπου ο Δήμαρχος καλούσε τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής σε έκτακτη συνεδρίαση αυτή στις 13:30! Στην πρόσκληση που απεστάλη αρχικώς, υπήρχε μόνο το θέμα απλά ως αποδοχή δωρεάς! (Αργότερα και περί την ίδια ώρα περίπου, ήρθε νέο mail με τα θέματα, όπου υπήρχε συνημμένη η επιστολή της Εταιρείας για την δωρεά και η σύμβαση της Εταιρείας με το καποδιστριακό πανεπιστήμιο!)
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μανώλης Καραμήτσος κατά την ώρα συζήτησης του θέματος, ρώτησε επίμονα τον Δήμαρχο, «πως γίνεται να αποδεχόμαστε τη δωρεά ενώ, όπως λέτε, έχουμε κάνει αγωγή ενάντια στην Εταιρεία με την οποία ζητάμε αποζημίωση για την καταστροφική πυρκαγιά;;» Χωρίς να διστάσει καθόλου όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο κ. Κουκουδάκης, απάντησε ότι «η δωρεά δεν έχει να κάνει με την Αγωγή και εμείς συνεχίζουμε κανονικά με την Αγωγή..!»
Ορμώμενοι από αυτό οι δύο παρόντες σύμβουλοι κ. Μ. Καραμήτσος και κ. Γ. Βούλγαρης ψήφισαν θετικά στη αποδοχή της δωρεάς την οποία όμως ήδη είχαν ψηφίσει και αποδεχθεί ο κ. δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι κ. Μαίρη Κάτσικα και κ. Κωνσταντίνος Μπεράτης, συνεπώς ούτως ή άλλως είχε ήδη εγκριθεί!
Φέρνοντας την επομένη το επίμαχο θέμα στη Λογοδοσία ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Παστός, έλαβε την κατηγορηματική απάντηση από την κ. Γεωργία Μαραγκού (αντιδήμαρχο και νομικό) ότι δεν έχει ασκηθεί Αγωγή στην Εταιρεία για την χρηματική ικανοποίηση του Δήμου Ύδρας και ότι απλά έχει γίνει μόνο δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας στο ποινικό σκέλος, το οποίο ούτως ή άλλως έχει κινηθεί και αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα! Ο δε κ. Δήμαρχος διαβεβαίωνε όλο το ΔΣ ότι στη συνάντησή του με τον υπεύθυνο της Εταιρείας πραγματικά «τον λυπήθηκε»..ήταν τάχα πολύ μετανιωμένος όπως μας είπε χαρακτηριστικά !!
Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς εμάς τα μέλη της Αντιπολίτευσης, είναι προφανείς, η πολιτική αναλγησία και η κρυφή ατζέντα εις βάρος των συμφερόντων της Ύδρας είναι δεδομένα. Προχθες σε ημερήσια εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. δήμαρχος έβαλε απανωτά «αυτογκόλ» στις εύλογες και γεμάτες απορία ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεχόμενος και στη συνέχεια αρνούμενος(!!!) τις κινήσεις που έπρεπε να έχει ήδη κάνει…
Και επειδή κάποιοι φίλοι μιλούν και γράφουν για δυσφήμιση του νησιού μας μέσω των παραπάνω αποκαλύψεων της Αντιπολίτευσης τους απαντούμε ότι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ.!! Αυτό συνειδητοποίησε άλλωστε το σύμπαν….
Δεν δυσφημίστηκαν οι Υδραίοι. Δυσφημίστηκε απόλυτα ο κ. Κουκουδάκης και η απαράδεκτη τακτική του, με βάρος αφόρητο για το νησί του!
Ένας Δήμαρχος που παραπαίει συμπαρασύροντας μαζί του και την Ύδρα μας! Ένας Δήμαρχος που δέχεται χορηγία από υπαίτιους καταστροφείς του νησιού μας και παραπλανά τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής ότι δήθεν έχει γίνει εκ μέρους του Αγωγή και στη συνέχει βάλει πυρά ως συνήθως κατά της Μειοψηφίας για να καλύψει τα δικά του αμαρτήματα!!! Με ποιό απώτερο σκοπό και γιατί άραγε;
Η Παραίτησή του σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλο ΔΩΡΟ (το ένα, μοναδικό και σπουδαιότερο) στην Ύδρα Μας!...

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καραμήτσος Μανώλης
Μανίκης Παναγιώτης
Αδαμοπούλου Κωνσταντίνα
Παστός Ιωάννης
Κοφίτσα Δάφνη
Βούλγαρης Γεώργιος