Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεκινά ο νέος κύκλος επιμόρφωσης αιρετών και στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  • Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 21:36
  • 1'

Εγκαινιάζεται ο νέος κύκλος επιμόρφωσης για τους αιρετούς των ΟΤΑ Α’ βαθμού και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, από τις 09:30 έως τις 14:30 στο αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» στις εγκαταστάσεις του ΕΚΔΔΑ, Πειραιώς 211, στην Αθήνα και η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε απευθείας σύνδεση (πλατφόρμα Webex).

Σκοπός της ημερίδας είναι  η τεκμηριωμένη ενημέρωσή αιρετών και στελεχών σχετικά με τα βασικά θεματικά αντικείμενα εξειδίκευσης που αναδύθηκαν μετά από έρευνα ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών μέσω ερωτηματολογίου που διεξήγαγε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ.

Ο στόχος είναι η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη  διαχείριση των αρμοδιοτήτων τους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων και πολύπλευρων προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Το κεντρικό περιεχόμενο των επιμορφωτικών προγραμμάτων θα διαρθρώνεται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες οι οποίες παρουσιάζονται ως εξής:

-Παρουσίαση ευρημάτων ερωτηματολογίου από την ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και προτεινόμενες επιμορφωτικές δράσεις
-Οικονομικά και Διοικητικά θέματα των ΟΤΑ
-Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα και στους ΟΤΑ
-Ψηφιακός Μετασχηματισμός στους ΟΤΑ
-Χρηματοδοτικοί πόροι για τους ΟΤΑ
-Κοινωνικές Δεξιότητες για το Ανθρώπινο Δυναμικό του Δημοσίου Τομέα και των ΟΤΑ

Η ημερίδα απευθύνεται σε:

  • Δημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων & Αιρετούς (Αντιδημάρχους, Προέδρους φορέων δήμων, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Τοπικών Συμβουλίων και Κοινοτικών Συμβουλίων)
  • Τεχνοκράτες ( Γενικούς Γραμματείς, συμβούλους δημάρχων)
  • Υψηλόβαθμα στελέχη δήμων (Προϊστάμενοι διευθύνσεων και τμημάτων)
  • Προέδρους και μέλη Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα θα πρέπει να εγγραφούν καταρχάς στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του ΕΚΔΔΑ (εφόσον δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι/ες), στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp και ακολούθως να αναζητήσουν την ημερίδα (Κωδικός 80428Δ22), στα προγράμματα του ΙΝΕΠ στο Θεματικό Τομέα «Δημόσια Διοίκησης και Διακυβέρνησης», υποβάλλοντας αντίστοιχα αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 13/12/2022.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Οργανωτικά Υπεύθυνο, Kο Καραμανίδη Θωμά (τηλ. 2313321101, e-mail: kar@ekdd.gr).

Μετά την επιλογή τους και εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή από την υπηρεσία τους (ισχύει μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους), η συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική (Π.Δ. 57/2007, Ά 59) και συνεπάγεται την αποδέσμευσή τους από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.