Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπιστημονική διημερίδα «Καρδιολογικά CASES» στην συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας

H επιστημονική διημερίδα «Καρδιολογικά CASES», την οποία διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Νοσημάτων (ΕΛ.Ε.ΜΕ.ΚΑ.Ν.), την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στην Ύδρα (στο συνεδριακό κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Μητροπόλεως).

Η παράθεση της κλινικής εμπειρίας, του επιστημονικού και ερευνητικού έργου καθώς και η βιβλιογραφική ενημέρωση και ανασκόπηση είναι οι βασικοί πυλώνες που στηρίζεται η οργάνωση και διενέργεια ενός συνεδρίου ή  ημερίδων. Το γεγονός αυτό, παρά το ότι παρέχει σημαντικές επιστημονικές πληροφορίες στον ιατρό-καρδιολόγο που παρακολουθεί, εντούτοις του στερεί, στις περισσότερες των περιπτώσεων τη δυνατότητα αναλυτικής συζήτησης και κατανόησης των κλινικών καρδιολογικών προβλημάτων.

Με βάση τα ανωτέρω αποφασίστηκε από τους διοργανωτές η διενέργεια ενός συνεδρίου αποκλειστικά πάνω σε καρδιολογικά περιστατικά που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος της καθημερινής κλινικής πράξης. Η παρουσίαση των περιστατικών θα τεκμηριώνεται με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και οι συμμετέχοντες θα έχουν το επαρκές χρονικό περιθώριο να συζητήσουν αναλυτικά, να παραθέσουν τα ερωτήματά τους και να κατανοήσουν τον τρόπο διαχείρισης του καρδιολογικού ασθενή σε κάθε, ειδική περίσταση.

Η εκδήλωση απευθύνεται στον ειδικό και ειδικευόμενο καρδιολόγο αλλά και στον παθολόγο και γενικό ιατρό ο οποίος διαχειρίζεται καρδιολογικούς ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αλλά και στο καρδιολογικό ή παθολογικό ιατρείο ενός νοσοκομείου ή κέντρου υγείας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.).

synedriaki1

          «Π Α Ν Α Γ Ι Α   Φ Α Ν Ε Ρ Ω Μ Ε Ν Η»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΒΕΡΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

(Ν.Π.Ι.Δ. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

 Τηλ: 22980-53150, Fax: 22980-52238

Τ.Κ.: 180 40 ΥΔΡΑ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20/5/2022 και το Σάββατο 21/5/2022 στα πλαίσια του επιστημονικού συνεδρίου “Καρδιολογικά Cases” θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στο Νοσοκομείο μας από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» (ΕΛΕΜΕΚΑΝ) εξέταση Υπερηχοκαρδιογραφήματος (triplex καρδιάς).

Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω εξέταση θα πραγματοποιείται από τις 09.00 έως τις 13.00 κατά το προαναφερθέν διήμερο.

ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ