Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας "Το έργο του Π.Μ.Σ. «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» μέσα από το λόγο των αποφοίτων και διδασκόντων του"

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ημερίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εγκληματολογία" του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου η οποία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση του έργου του Π.Μ.Σ., μέσα από το λόγο των αποφοίτων και διδασκόντων του αλλά και με την παρουσίαση διακριθεισών διπλωματικών εργασιών που υποστηρίχθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία.

Η ημερίδα ξεκίνησε τις εργασίες το πρωί με τον χαιρετισμό της Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγήτριας Χριστίνας Κουλούρη, η οποία μιλώντας για το πολύ σημαντικό έργο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εγκληματολογία", συνεχάρηκε την Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου, τόνισε ότι η Εγκληματολογία για το Πάντειο είναι ισχυρή δύναμη, εξάροντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού αλλά και την πρώτη θέση που κατέχει στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η Πρύτανις ανέφερε ότι η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισε και κατέθεσε επίσημα ως πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση Αυτοτελούς Τμήματος Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.   

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Καθηγητής Ανδρέας Λύτρας, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή ενώ αργότερα ο Ομότιμος Καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης, Ιδρυτής του Π.Μ.Σ. αναφέρθηκε στη σύγχρονη εγκληματικότητα και την αντιμετώπισή της, δίνοντας ένα σαφές πλαίσιο του ρόλου του Επιστήμονα Εγκληματολόγου, συγχαίροντας την κ. Ζαραφωνίτου για το έργο της.

Κατόπιν η Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία» μίλησε εκτενώς με θέμα: «Η εξέλιξη και το έργο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και χαρά ανέλυσε το πρόγραμμα των μεταπτυχιακών σπουδών ώστε να γίνει αυτό προσιτό στους προπτυχιακούς φοιτητές. Μίλησε για τους στόχους, τις δράσεις και τις επισκέψεις που οργανώνει το πρόγραμμα καθώς και τις επιτυχείς προσπάθειες ανέλιξης του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, πολλές φορές ακόμα και μετ΄εμποδίων. Επίσης η κ. Ζαραφωνίτου, έκανε μια σύντομη αναδρομή στους ιδρυτές του προγράμματος αλλά και της δικής της πορείας, ως Διευθύντρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Επεσήμανε όλα όσα έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για την πίστη, την αφοσίωση και την στήριξη. Τέλος ευχήθηκε από καρδιάς κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς επιστήμονες της "Εγκληματολογίας".

Ακολούθησε το πρόγραμμα της ημερίδας.

met1.jpg met2.jpg met3.jpg

met4.jpg met7.jpg met90.jpg

met91.jpg met92.jpg met93.jpg

met94.jpg met95.jpg met96.jpg

met97.jpg met98.jpg met99.jpg

Σχετικά Άρθρα