Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Το πρόγραμμα Pick the Alien ταξιδεύει στην Ύδρα και τις Σπέτσες

  • Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 19:49
  • 1'

Η iSea στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien θα βρεθεί στην Ύδρα και τις Σπέτσες στις 22 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα πραγματοποιώντας δράσεις για την προώθηση της κατανάλωσης ξενικών ειδών.


Συγκεκριμένα:

Στην Ύδρα, την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 17:30 – 19:00, προσκαλούν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού και διάθεσης ψαριών και θαλασσινών (αλιείς, σεφ και μάγειρες, ιχθυοπώλες, εστιάτορες, ξενοδοχειακές μονάδες, κτλ) και το κοινό με στόχο την ενημέρωση τους για τα ξενικά είδη της περιοχής και τις επιπτώσεις τους.

Την ίδια ημέρα στις 20:00 – 22:00 καλούν τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να δοκιμάσουν ευφάνταστες κι εύγεστες συνταγές που θα ετοιμάσουν καταξιωμένοι σεφ της περιοχής στον λιμένα της Ύδρα και συγκεκριμένα στην περιοχή «Κεφαλόσκαλο».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν στις Σπέτσες, το Σάββατο 25 Ιουνίου η ενημερωτική εκδήλωση θα υλοποιηθεί στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών στις 17:30 – 19:00 και η γαστρονομική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ποσειδωνίου στις 20:00-22:00, όπου θα έχουν όλοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν βρώσιμα θαλάσσια ξενικά είδη και να ανακαλύψουν πως τα θαλασσινά που επιλέγουν στο πιάτο τους μπορεί να αποτελούν μέρος της λύσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2019 και στο πλαίσιο του έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 3500 πολίτες στα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων και στην Κρήτη.

Φέτος ωστόσο, τόσο η ομάδα, όσο και οι στόχοι του προγράμματος, μεγαλώνουν! Εκτός από την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών, στόχος μας πλέον αποτελεί η προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης θαλασσινών και η αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα ξενικά είδη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση του Blue Marine Foundation, του Argolic Environment Foundation, του Ionian Environment Foundation και του Cyclades Preservation Fund.

Οι δράσεις στις Σπέτσες και την Ύδρα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Δήμων Ύδρας και Σπετσών, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας και του Spetses Classic Yacht Regatta.