Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Επιστολή Δημάρχου στον Υπουργό Παιδείας για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων της Ύδρας

  • Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 18:18
  • 1'

 

  

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, απέστειλε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργού για την ομαλή έναρξη και στελέχωση των σχολείων της Ύδρας. Ο Δήμαρχος αναφέρεται στην περσινή εμπειρία, όταν στο Β΄Δημοτικό σχολείο, η σχολική χρονιά έκανε έναρξη τον Οκτώβριο και κάνει λόγο για το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και δη των νησιωτών στην παιδεία. 

CSC 0845n

 

 

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Ύδρας:

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 31 Aυγούστου 2016
Αριθμ.πρωτ.3111

Π ρ ο ς:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και
Θρησκευμάτων
κ.Νίκο Φίλη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά ερχόμαστε να ζητήσουμε τη δική σας παρέμβαση για την ομαλή της έναρξη με τη στελέχωση των σχολείων της Ύδρας.
Και ενώ αυτό που αιτούμαστε θεωρείται αυτονόητο δυστυχώς, μετά από την περσινή μας εμπειρία στο Β΄Δημοτικό Σχολείο που η σχολική χρονιά ξεκίνησε για τους μαθητές μας τον Οκτώβριο, καθίσταται ζητούμενο.
Η παιδεία είναι προτεραιότητα, πυλώνας της κοινωνίας και του κράτους μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών κυρίως δε των νησιωτών που αισθάνονται ότι η ποιότητα ζωής τους υποβαθμίζεται και το κόστος που πληρώνουν για την απόφασή τους να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους είναι ακριβό.
Παρακαλούμε για τη δική σας βοήθεια, την οποία θεωρούμε δεδομένη και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας.

Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Ύδρας,

Κουκουδάκης Γεώργιος