Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Ύδρα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Με μια ηλιόλουστη μέρα, το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, και επιμνημόσυνη δέηση, για να ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο του προαυλίου χώρου από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον σπουδαστή της ΑΕΝ Μανώλη Μερτζάνη ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τη Μαρία Βέτιμη ως εκπρόσωπο του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, τους διοικητές της ΑΕΝ, του Αστυνομικού Τμήματος και τον Λιμενάρχη.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Μαρία Τριανταφυλλιά Σαράντη, Φοιτήτρια της Νομικής του ΕΚΠΑ, ενώ ακούστηκαν εθνικά ποιήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων καθώς και τραγούδια από τη χορωδία Γυμνασίου-Λυκείου υπό της Διευθύντριας Λυκείου Μαρίας Μαρσέλου,Τελετάρχης του εορτασμού ήταν ο Δημήτρης Δάβης.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Μετά τη σκυτάλη πήρε το χορευτικό τμήμα του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου που παρουσίασε στην παραλία παραδοσιακούς χορούς.
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης έκανε χαιρετισμό, τονίζοντας την ουσιαστική σημασία της επετείου αλλά και τον παραδειγματισμό που πηγάζει από τις πράξεις των προγόνων μας. Ευχαρίστησε δε, όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ



