Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ύδρα - Παραμένει ο επισκέπτης στο νησί σε χώρο απομόνωσης

  • Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 22:09
  • 1'

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού έγινε γνωστό σήμερα το βράδυ στην Ύδρα.

Πρόκειται για Γάλλο επισκέπτη ηλικίας περίπου 35 ετών, ο οποίος έφτασε χθες στο νησί για να διαμείνει σε ξενοδοχείο και φορούσε συνέχεια μάσκα παραμένοντας εκεί, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την άφιξή του, ήρθε ενημέρωση στο ξενοδοχείο ότι το τεστ που είχε κάνει ο Γάλλος τουρίστας πριν έρθει στην Ύδρα βγήκε θετικό στον Κορωνοΐό.

Αμέσως ενημερώθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας και η Πρόεδρός της κ. Μαρία Κλαδάκη και επίσης κινήθηκε ευέλικτα το σύστημα των Ιατρών του νησιού μας, Μπερικέτη, Μπαλαμπάνη και Ζάχου.

Οι δύο γυναίκες ιατροί παρέλαβαν με προσοχή τον Γάλλο επισκέπτη και τον μετέφεραν στον χώρο απομόνωσης που έχει νοικιάσει η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας για αυτό τον λόγο.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες βάσει πρωτοκόλλου και απευθείας συνεννόησης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ.

Ο ασθενής ο οποίος είναι ασυμπτωματικός πρόκειται να παραμείνει σε απομόνωση στον χώρο αυτό (ένα διαμέρισμα) για 14 μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, αν μετά από συνεννόηση με την πολιτεία κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί σε άλλη δομή στην Αθήνα, αυτό θα γίνει πάλι με εξειδικευμένο τρόπο και ασφάλεια.

Ο επισκέπτης που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα έφτασε στην Ύδρα χωρίς συνοδεία.