Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2022 - Εμπνευσμένη η ομιλία του Αγίου Ρωγών για το πρόσωπο της Παναγίας και τον αοίδιμο Γέροντα π. Ανανία Κουστένη

  • Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 11:15
  • 1'
Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ότι:

Το Εσπέρας της 12ης Αυγούστου 2022, τελέσθηκε εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας η τελευταία Ι.Παράκληση της Παναγίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.
Εν συνεχεία εις την Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση των "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ" με την εμπνευσμένη ομιλία του Αγίου Ρωγών για το πρόσωπο της Παναγίας και τον αοίδιμο Γέροντα π.Ανανία Κουστένη.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π.Ακίνδυνος Δαρδανός όπου και παρουσίασε το εφετινό έντυπο των Θεομητορικών με λόγους του μακαριστού π. Ανανία Κουστένη για την Παναγία.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, επέδωσε το αναμνηστικό των Θεομητορικών εις τον Θεοφιλέστατο και τον ευχαρίστησε εγκαρδίως και Φιλαδέλφως.
Αναφέρθηκε με συγκίνηση στην μεγάλη Δωρεά των 120.000 Ευρώ στο Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας από τον εικαστικό κ.Αλέξη Βερούκα εις μνήμην της μητρός του Μαρίας.
Εξέφρασε δε την αγωνία του για το θέμα της στέγης των Ιατρών και των εκπαιδευτικών στην Ύδρα και έκαμε έκκληση για την επίλυση του.
Παρέστησαν οι Πατέρες της Νήσου, οι Αρχές και πλήθος κόσμου.
Όλοι έλαβαν ως "ευλογία" από το χέρι του Θεοφιλεστάτου το έντυπο των Θεομητορικών.
Ακολούθησε κέρασμα στην αυλή του Ι.Καθεδρικού Ναού, ευγενική προσφορά του κ. Αλέξη Βερούκα.