Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του βυθιζόμενου κάδου κάθετης συμπίεσης απορριμμάτων

  • Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 13:44
  • 1'
Πολύ θετικά είναι τα νέα για την εγκατάσταση βυθιζόμενου κάδου απορριμμάτων στην περιοχή του γηπέδου της Ύδρας, αφού ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του εν λόγω έργου. Έρχεται μια νέα εποχή με αναβαθμισμένη ποιότητα παροχών στον τομέα της καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων, τουλάχιστον μέχρι στιγμής για την συγκεκριμένη περιοχή. 
O Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης αναφέρθηκε στο αίτημα του Δήμου το 2018 για την προμήθεια και εγκατάσταση βυθιζόμενου κάδου κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, προς την εταιρεία Μότορ Όιλ, και το ποσό των 83.000 Ευρώ που εξασφαλίστηκε από την εταιρεία αυτή, για την προμήθεια και εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος έξω από το γήπεδο του νησιού μας.
Επεσήμανε επίσης τις τεράστιες καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της δυσκολίας  αδειοδότησης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία όσο και λόγω της Πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που είχαν ως συνέπεια, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίας της Περιφέρειας, το κόστος το 2023 να ανέλθει στις 110.000 Ευρώ πλέον ΦΠΑ. Συνακόλουθα το υπόλοιπο ποσό (53.400 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) θα το καλύψει ο Δήμος Ύδρας με δικούς του πόρους.
Ο κ. Κουκουδάκης υπογράμμισε επίσης ότι: "Ο Δήμος μας την ίδια περίοδο, μέσω των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, συνέταξε τις σχετικές μελέτες για την τοποθέτηση ίδιων συστημάτων και στις περιοχές, Καμίνι, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, Όμιλος και Περιβολάκια. Οι μελέτες κατατέθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Πειραιά η οποία τις απέστειλε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (KAΣ) για έγκριση. Χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις του ΚΑΣ και συμπληρωματική γεωλογική μελέτη, για να αποφασιστεί να επιτραπεί η τοποθέτηση των εν λόγω κάδων στο γήπεδο, στα Καμίνια και στα Περιβολάκια και όχι στις περιοχές του Ομίλου και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης για την προμήθεια και εγκατάσταση παρόμοιων συστημάτων στις περιοχές που τελικά επέτρεψε η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Οφείλουμε ένα ουσιαστικό ευχαριστώ στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και στην Εταιρεία της "Motor Oil" για τη σημαντική χορηγία προς τον Δήμο μας. Η εικόνα του Νησιού μας, ύστερα από την υλοποίηση και αυτού του έργου αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά.
Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Για να γίνουν έργα Για την Ύδρα μας χρειάζεται καθημερινός Αγώνας, Επιμονή και Σχέδιο. Εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε! Έχουμε πολλά να κάνουμε και τα έργα μας το αποδεικνύουν κάθε μέρα!"
Ενδεικτική φωτό βυθιζόμενων κάδων