Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά τον Πολιούχο Άγιο Κωνσταντίνο

  • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 14:12
  • 1'

Με κάθε επισημότητα και όλες τις τιμές γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου η Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Τον εορτασμό πραγματοποίησε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, όπως παραδοσιακά έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο εορτασμός του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου συμπίπτει και με την επέτειο ίδρυσης του Υ.Σ.Π. πριν από 144 χρόνια.

Τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Ύδρας Αρχιμανδρίτη Πανοσιολογιότατου Νεκτάριου Δαρδανού, καθώς και του ιερού κλήρου του ναού.

Πλήθος κόσμου, Υδραίοι και φίλοι του νησιού μας και του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον στον εορτασμό και προσκύνησαν την ιερή εικόνα και τα λείψανα του Αγίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο μιλώντας για τη μεγάλη σημασία της πίστης αλλά και της μετάνοιας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά!

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις παρακείμενες οδούς του Ναού, με προπορευόμενη τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τη σημαία της Ύδρας να κυματίζει περήφανα στα χέρια του Σταμάτη Χρυσαφίτη. 

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε ευχάριστη δεξίωση του Υ.Σ.Π., στο ξενοδοχείο Savoy, με πλούσια εδέσματα, κεράσματα και καφέ, όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα - Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τους επισήμους, τα μέλη αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη, καθώς και εκπροσώπους φορέων, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς και τίμησαν τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου και την επέτειο του Συνδέσμου.