Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Γυμνάσιο Ύδρας | Μαθητές και μαθήτριες επέστρεψαν με εικόνες και εμπειρίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καρπενήσι

  • Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 20:36
  • 1'
Γεμάτοι/ες όμορφες εικόνες, πλούσιες εμπειρίες και νέες γνώσεις επέστρεψαν στις 6.4.2024 οι μαθητές/τριες της ομάδας του περιβαλλοντικού προγράμματος του Γυμνασίου της Ύδρας από την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν, με συνοδούς τις καθηγήτριές τους Ε. Στρουμπούλη και Κ. Λούλου, στο Καρπενήσι!
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης και πριν την άφιξή τους στο Καρπενήσι οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το Αστεροσχολείο της Υπάτης όπου ενημερώθηκαν για θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής και περιηγήθηκαν, μέσω προγράμματος εξομοίωσης, στο Σύμπαν.
Κατά την άφιξή τους στο Καρπενήσι, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, είχαν μια πρώτη γνωριμία με την Ευρυτανία και το φυσικό περιβάλλον της.
Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν το Παλαιό Μικρό Χωριό, έκαναν πεζοπορία στο δάσος του χωριού, γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια στη φύση και επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.
Στις Κορυσχάδες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης ενώ στον Καρπενησιώτη Ποταμό συνέλεξαν βιοδείκτες και πραγματοποίησαν μέτρηση του PH του ποταμού.
Την τρίτη ημέρα, στην Ιερά Μονή του Προυσού προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και είδαν από κοντά τα όπλα και τα προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη.
Στη συνέχεια, διέσχισαν το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, ένα πανέμορφο φυσικό αξιοθέατο, όπου θαύμασαν εντυπωσιακούς καταρράκτες ενώ αργότερα ξεκουράστηκαν στο όμορφο και γραφικό Μεγάλο Χωριό.
Πριν την άφιξή τους στον Πειραιά, την τελευταία ημέρα, ξεναγήθηκαν στις Θερμοπύλες, είδαν το μνημείο του Λεωνίδα, διάβασαν τις περίφημες επιγραφές και γνώρισαν τις θερμές-ιαματικές πηγές της περιοχής.
Το Γυμνάσιο Ύδρας ευχαριστεί ιδιαιτέρως την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Καρπενησίου και κυρίως την κ. Κυριακή Φλώρου και τον κ. Παναγιώτη Κούτρα για την πραγματικά πολύτιμη βοήθειά τους στην οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος και τις πανέμορφες ξεναγήσεις τους καθώς, επίσης, και τον κ. Κώστα Λούβαρη για την εξαιρετική παρουσίαση και ξενάγησή του στο Αστεροσχολείο Υπάτης!
Ευχαριστούν θερμά, επίσης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και όλους όσοι συνέδραμαν αυτόν οικονομικά προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της εκδρομής.
Ιδιαίτερα ευχαριστούν, για την οικονομική τους αρωγή, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ύδρας, τον Δήμο Ύδρας αλλά και όσους ενίσχυσαν οικονομικά την εκδρομή θέλοντας, όμως, να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Τέλος, συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που με την υποδειγματική συμπεριφορά τους, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, έγιναν πολλές φορές αποδέκτες συγχαρητηρίων από τρίτους κάνοντας για ακόμα μια φορά υπερήφανους τους καθηγητές τους!!!
Για φωτογραφίες εδώ