Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση «Προσωπικότητα 2022» της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης

smaragdis0622Στον πολυβραβευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα απένειμε ο Γ. Πατούλης τα βραβεία «Ι. Καποδίστριας» και «Προσωπικότητα 2022» αντίστοιχα της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Απονέμοντας το βραβείο στον Γ. Σμαραγδή, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εξήρε την μεγάλη προσφορά του, τονίζοντας ότι με την τέχνη του λειτουργεί ως ένας δίαυλος επικοινωνίας των φωτεινών ελληνικών αξιών με την παγκόσμια κοινότητα. «Είναι μεγάλη τιμή, να παραδίδω αυτό το βραβείο σε έναν διεθνούς φήμης άνθρωπο τον Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος παραμένει ένας εργάτης της τέχνης, σεμνός και ταπεινός».

Επιπλέον κατά την παράδοση του Βραβείου στην Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα σημείωσε: «θέλω να συγχαρώ τη συνάδελφο και φίλη Ρ. Κράτσα, η οποία έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στην Αυτοδιοίκηση και να μάχεται για την ενδυνάμωση του θεσμού».

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή, τον Δήμαρχο Ιλίου Νικόλαο Ζενέτο, τη Βουλευτή και Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, την τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ, και την ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη. Βραβείο έλαβε επίσης και το αντικαρκινικό τμήμα του Νοσοκομείου Ιωάννη Μεταξά.

Στην εκδήλωση εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νέα Μητροπολιτική Αττική και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, o Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μόρτζος, η Άννα Ανδριανού κ.α. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Φωτίδης, την παρουσίαση έκαναν ο Χρίστος Γεωργίου και η Σάρα Τερζή. Υπεύθυνος βραβείων ο Χρήστος Κωνσταντινίδης. Σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής. Ενδυματολογική επιμέλεια : Οίκος Τρανούλη. Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Κούρος. Κείμενα - Σκηνοθεσία: Μουζ. Διοργάνωση: Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης & Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά & Περιχώρων με Γενικό Διευθυντή τον Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη. Δημόσιες Σχέσεις Χριστιάννα Φωτιάδη.