Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης - Αρχείου του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών

Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ότι:

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25η Ιουνίου 2022 με επιτυχία τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης- Αρχείου του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών με την επωνυμία "ΤΡΕΙΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ".
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ με την συμμετοχή του Πανοσ.Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ π.Νεκταρίου Δαρδανού, του Γ.Α.Ε πρωτ.π.Ακινδύνου Δαρδανού και των Πατέρων της Νήσου.
Παρέστη η Πρόεδρος του "ΕΛΛΑΔΑ 2020 - 2021" κυρία Γιάννα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου χορηγός του έργου της νέας Βιβλιοθήκης του Ι.Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Σπετσών, και λοιποί επίσημοι αρχές της Νήσου και πλήθος Σπετσιωτών και παρεπιδημούντων.
Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην κυρία Πρόεδρο και ομίλησε βαθυστόχαστα .για την αξία του βιβλίου .
Συνεχάρη ωσαύτως τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχμ.π.Γρηγόριο Νανακούδη για τους πολλούς κόπους στην υλοποίηση του έργου.
Ακολούθησε ομιλία ευχαριστήριος του Αρχιμ. π.Γρηγορίου Νανακούδη, η ομιλία του Καθηγητή κ. Χέλμη και η ομιλία της κυρίας Προέδρου..
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ομού μετά της κυρίας Προέδρου έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και ξεναγήθηκαν από τον εκλεκτό Αρχιτέκτονα του έργου.κ.Ιωάννη Δέδε.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στην κυρία Πρόεδρο το επετειακό Μετάλλιο της Ι.Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του1821.
Ωσαύτως δώρα στην κυρία Πρόεδρο προσέφερε και ο π.Γρηγόριος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Συγχαρητήρια θερμά!
Τέλος αναμνηστικό δώρο για την Βιβλιοθήκη προσέφερε η κ.Κων.Αδαμοπούλου Διευθύντρια ΙΑΜΥ και αναπληρώτρια προϊσταμένη Αρχείων Αργοσαρωνικού.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σχετικά Άρθρα