Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με λαμπρότητα η επίσημη υποδοχή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης ΕΥΓΕΝΙΟΥ Β' στις Σπέτσες

Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ότι:

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022, η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Β' στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπετσών.
Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ι.Μητροπολιτικού Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ ομού μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ Γ, και των αρχών της Νήσου.
Ακολούθησε Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε με μεστούς και συγκινητικούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο.
Εν συνεχεία προσφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο ο Ιεροκήρυξ και προϊστάμενος του Ι.Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ.π. Γρηγόριος Νανακούδης.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο την εικόνα του Οσίου Ευμενίου του Σαριδάκη που φιλοτέχνησε η Ι.Μ.Αγίων Πάντων. Ομοίως εις τον Σεβασμιώτατο άγιο Λήμνου την εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.
Το δε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού προσέφερε εις τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας την εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεοντίσσης.
Ακολούθησε η μνημειώδης και λογία αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης με λόγους καρδιακούς και αγαπητικούς για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας. Τον χαρακτήρισε έναν από τους πιο εκλεκτούς Ιεράρχες της Ορθοδοξίας.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις εκθέσεις και τους χώρους του Ι. Μητροπολιτικού Ναού και δέχθηκε την αγάπη και τον σεβασμό όλων των παρισταμένων.
Το βράδυ παρετέθη επίσημο Δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
sp1.jpg sp2.jpg sp3.jpg

sp4.jpg sp5.jpg sp6.jpg

sp7.jpg sp8.jpg sp9.jpg

Σχετικά Άρθρα