Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΦΙΑ ΚΥΒΕΛΟΥ-ΧΙΩΤΙΝΗ | Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΕ Νήσων με τον Γιάννη Σγουρό

  • Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 17:27
  • 1'

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΕ Νήσων Δρ ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΦΙΑ ΚΥΒΕΛΟΥ-ΧΙΩΤΙΝΗ, με την ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και τον Γιάννη Σγουρό μιλάει για την υποψηφιότητά της και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα νησιά της Αττικής πρέπει να στηριχθούν ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα από τη θάλασσα, που να συνδυάζει αρμονικά την τροφή, την ενέργεια αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης και της παράκτιας και υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.



Όραμα μου είναι μια «Οικονομία της ζωής, για τα νησιά της Αττικής» ! Γεγονός που σημαίνει πρακτικά, ανακατεύθυνση των επενδύσεων για την ευημερία των κατοίκων των νησιών της Αττικής !

Να δούμε στο μέλλον, διαχειριζόμενοι αποτελεσματικά το παρόν ! Οικονομία της ζωής, της ευημερίας και όχι απλά της επιβίωσης !

Με ποιότητα περιβάλλοντος, διατήρηση της βιοποικιλότητας, ανθεκτικότητα απέναντι στις οικονομικές κρίσεις και τις φυσικές καταστροφές, προσαρμογή και εξυγίανση υποδομών, υγεία, ασφάλεια και δημοκρατικούς θεσμούς !

Τα νησιά της Αττικής πρέπει να στηριχθούν ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα από τη θάλασσα, που να συνδυάζει αρμονικά την τροφή, την ενέργεια αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης και της παράκτιας και υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημαντικές προκλήσεις είναι α/η ανάπτυξη βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την τουριστική ανάπτυξη και β/Η μεγιστοποίηση του «θαλάσσιου κεφαλαίου» των νησιών μας στη βάση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα συνάδει με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και θα αλληλεπιδρά με την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής 2021-2027.

www.kyvelouchiotini.gr

Banner 12x10 Kivelou1023