Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μαθητές ενημερώνονται για τα ζώα και ευαισθητοποιούνται


Μαθήματα φιλοζωΐας πραγματοποιήθηκαν στις 19 & 20 Μαΐου στους μαθητές των σχολείων του νησιού μας και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών από την Υδραϊκή Κιβωτό. Η πρωτοβουλία της Υδραϊκής Κιβωτού είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ορθή φιλοζωία. Ομιλητές ήταν η Carol Mac Beth, Νοσοκόμα Κτηνιατρικής & Σύμβουλος φιλοζωϊκών σωματείων και η Μαρία Καραμήτσου, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην Ιππασία.
Οι μαθητές των σχολείων και του φροντιστηρίου παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση και τις παρουσιάσεις της Υδραϊκής Κιβωτού. Το παιχνίδι μνήμης και παρατηρητικότητας, οι ερωτήσεις με έμφαση στις ιστορίες αδέσποτων σκύλων, η αντιπαράθεση θλιμμένων και χαρούμενων ζώων όξυναν το πνεύμα των παιδιών και τα αφύπνισαν, ώστε από μόνα τους να αρχίσουν να φροντίζουν και να ανησυχούν έμπρακτα για τις γάτες, τους σκύλους και τα ιπποειδή του νησιού μας.
Στον τόπο μας υπάρχει άμεση σχέση και επαφή με τα ζώα, αφού κινούνται καθημερινά ανάμεσά μας, βρίσκονται στις αυλές, τρέχουν στους δρόμους και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα δικαιώματά τους αλλά και την κατάλληλη συμπεριφορά που οφείλουμε να δείχνουμε προς αυτά.
Είναι αξιοσημείωτο λοιπόν ότι η Υδραϊκή Κιβωτός με τη δράση της αυτή στο πλαίσιο της μέριμνας των ζώων του νησιού μας, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειές της για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας. Πολλά μπράβο στην Υδραϊκή Κιβωτό και τις διευθύντριες των Σχολείων καθώς και τη διεύθυνση του φροντιστηρίου για τη συνεργασία τους.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα