Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Δωρεάν παροχή φροντίδας ιπποειδών στις 17, 18 & 19 Οκτωβρίου

  • Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 19:21
  • 1'

 

 

Από το 2008 και κάθε χρόνο το φιλοζωικό σωματείο «η Κιβωτός της Ύδρας» σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας και μετά από πρωτοβουλία του σωματείου, αλλά και παράκλησης ιδιοκτητών των ιπποειδών, καλεί το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (Animal Action) στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, το οποίο και πραγματοποιεί επισκέψεις στο νησί, όπου και προσφέρονται στην τοπική κοινωνία, δωρεάν κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας.
Έτσι και φέτος η «Κιβωτός της Ύδρας» που έχει αναλάβει και καθιερώσει την οργάνωση του προγράμματος, θα ήθελε να προσκαλέσει όλους τους ιδιοκτήτες των ιπποειδών να παραβρεθούν μαζί με τα ιπποειδή τους στις 17, 18 & 19 Οκτωβρίου 2015 στη θέση Γεφύρια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψη ομάδας της Animal Αction που θα αποτελείται από κτηνιάτρο, πεταλωτή και οδοντίατρο ιπποειδών και απευθύνεται σε ζώα εργασίας (γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια). Στις επισκέψεις αυτές γίνεται δωρεάν κτηνιατρικός έλεγχος όλων των ιπποειδών που προσέρχονται, κτηνιατρική φροντίδα σε όσα ζώα έχουν ανάγκη, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων αλλά και των κατά τόπους κτηνιάτρων, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού και φυλλαδίων.
Σε όλα τα γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια που θα συμμετάσχουν, θα γίνει έλεγχος θρεπτικής κατάστασης, ενδοαποπαρασίτωση, φροντίδα τυχόν πληγών, λιμάρισμα δοντιών προκειμένου να τρώνε καλύτερα, εξονυχισμός οπλών για καλύτερο βηματισμό, χρήση εξωπαρασιτοκτόνων για μύγες κτλ.
Επίσης, η «Κιβωτός της Ύδρας» καλεί τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, να έρθουν να παρακολουθήσουν τη δράση της ομάδας πεταλωτών και κτηνιάτρων.
Η επίσκεψη της ομάδας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία κατά την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν γνώσεις για την κατηγορία αυτών των ζώων καθώς και να ενημερωθούν για το επάγγελμα του κτηνιάτρου και του πεταλωτή.
Άλλωστε ο απώτερος πάντα σκοπός της Animal Action είναι η θεμελίωση της φιλοζωίας στη συνείδηση των παιδιών, καθώς στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας, φιλόζωης γενιάς η οποία θα σέβεται κάθε μορφή ζωής.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν απευθείας με την κτηνίατρο Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου στο κιν. 6937145695, προκειμένου να κανονιστεί η ώρα και η τοποθεσία διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η «Κιβωτός της Ύδρας» ευχαριστεί για τη συνεργασία, την Animal Action και την ομάδα της, καθώς και τον Δήμο Ύδρας.