Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Ξεκίνησε η φροντίδα της στείρωσης των γατών από την «Κιβωτό της Ύδρας»

  • Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 23:27
  • 1'

 

 

Πρώτη μέρα σήμερα για τη διαδικασία στείρωσης των γατών του νησιού μας, που εθελοντικά έχει αναλάβει και πραγματοποιεί δύο φορές τον χρόνο η «Κιβωτός της Ύδρας».
Το Φιλοζωικό τοπικό Σωματείο αύριο και μεθαύριο θα συνεχίσει τις στειρώσεις, ουσιαστικά μέχρι και την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
Ήδη 20 γάτες έχουν εξεταστεί από την Κτηνίατρο, η οποία μαζί με τη Νοσοκόμα έχουν προβεί σε στείρωση αυτών, καθώς σε γενική αποπαρασίτωση, έλεγχο των δοντιών, και θεραπεία από σοβαρές παθήσεις με την παροχή κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.
Οι αδέσποτες αλλά και οι γάτες των ιδιοκτητών έλαβαν την ανάλογη ιατρική φροντίδα, ενώ η Διοίκηση και τα μέλη της «Κιβωτού» είχαν επιβαρυνθεί και με το δύσκολο έργο της συγκέντρωσης των γατών από πολλά σημεία του νησιού μας. 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την "Κιβωτό της Ύδρας", η οποία έχει καταφέρει να μειώσει τον πληθυσμό των γατών που πλέον είναι ελεγχόμενος, αλλά ταυτόχρονα έχει συντελέσει στην πολύ καλή κατάσταση των ζώων. Με αυτή την καθιερωμένη δράση οι άρρωστες γάτες μειώνονται σημαντικά, αφού εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ συγχρόνως η φροντίδα που τους παρέχεται έχει συμβάλει στην ευζωία τους και επιπλέον στην καλή εικόνα του νησιού προς τους επισκέπτες.

Η «Κιβωτός» που έχει αναλάβει εθελοντικά το έργο της προστασίας και διαχείρισης των ζώων, συνεχίζει να βοηθά με μεγάλη προθυμία, ενισχυόμενη από εισφορές μελών, λαμβάνοντας χορηγίες και δαπανώντας πολύ χρόνο και προσωπική εργασία.
Να σημειώσουμε ότι οι διανυκτερεύσεις και τα γεύματα της Κτηνιάτρου και της Νοσοκόμας είναι δωρεά των μελών της «Κιβωτού της Ύδρας» ενώ το υπόλοιπο κόστος (φάρμακα, λοιπά έξοδα) είναι χορηγία του Le marching Trust οf Geneva. O Δήμος Ύδρας για την πραγματοποίηση της ειδικής φροντίδας των γατών του νησιού μας διέθεσε δύο αίθουσες.