Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Τσιμπήματα από μέλισσα ή σφήκα στον σκύλο! Τι πρέπει να κάνουμε.

  • Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 15:48
  • 1'

Τι μας συμβουλεύει  το ιστολόγιο Dog Side Stories.

Οι μέλισσες και οι σφήκες είναι από τα έντομα που μπορούν να τσιμπήσουν τον σκύλο στη διάρκεια των ζεστών εποχών του χρόνου (Άνοιξη- καλοκαίρι).

Τους ζεστούς μήνες που οι βόλτες είναι συχνότερες στην εξοχή, είναι πιθανόν να προκληθούν ατυχήματα εξαιτίας αυτών των εντόμων.

Καθώς ο οργανισμός του σκύλου είναι διαφορετικός από τον δικό μας, τα τσιμπήματά τους, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον τετράποδο φίλο μας και σε μερικές περιπτώσεις αρκετά σοβαρά. 

Επειδή ο κυριότερος τρόπος να τα αποφύγουμε είναι η πρόληψη, καλό είναι να γνωρίζουμε λίγα παραπάνω πράγματα για τα έντομα αυτά και πώς να ξεχωρίζουμε τις μέλισσες από τις σφήκες.

Μέλισσες
Βρίσκονται συνήθως στα φυτά και τα λουλούδια απ΄ όπου μαζεύουν τη γύρη. Δεν είναι επιθετικές και δεν τσιμπούν αν δεν τις προκαλέσουμε ή δεν νιώσουν απειλή. Έχουν αγκαθωτό κεντρί και όταν τσιμπήσουν μετά πεθαίνουν επειδή το κεντρί μένει μέσα στο δέρμα.
Σφήκες
Βρίσκονται όπου υπάρχουν υπολλείμματα φαγητού, σάπια φρούτα και σκουπίδια. Τσιμπάνε ευκολότερα, είναι πιο επιθετικές. Έχουν λείο κεντρί και όταν τσιμπήσουν μια φορά μπορούν να το επαναλάβουν. 

Περισσότερα εδώ