Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Νερό και τροφή για τις αδέσποτες γάτες από την "Υδραϊκή Κιβωτό"

  • Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 15:54
  • 1'

Με νέους σταθμούς τροφοδότησε ήδη το Φιλοζωικό Σωματείο "Υδραϊκή Κιβωτός" πολλές περιοχές της Ύδρας, όπως Καλά Πηγάδια, Αυλάκι και άλλα πέντε σημεία, σύντομα και τον Βλυχό, όπου κινούνται αδέσποτες γάτες.

Πρόκειται για ειδικά ξύλινα σπιτάκια, κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν με ευκολία ξηρά τροφή και νερό στις γάτες του νησιού μας.

Βλέπετε το καλοκαίρι πέρασε, και πολλοί ένοικοι που συνήθιζαν να ταΐζουν τις γατούλες, δεν μένουν πια εδώ. Οι εθελοντές λοιπόν της HydraArk "Υδραϊκή Κιβωτός" αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αργύρης Καλαματιανάκης, προμηθεύουν ανά τακτά διαστήματα τους σταθμούς αυτούς με τροφή και νερό.hydraark2

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και οι γατούλες του νησιού χρειάζονται φροντίδα και τάισμα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες.

Ένα μεγάλο μπράβο στο Φιλοζωικό Σωματείο HydraArk και τους εθελοντές του, που στηρίζουν με πολύ ενδιαφέρον τον γατίσιο πληθυσμό που έχει και αυτός τις ανάγκες του.

Είναι μοναδικό το θέαμα όταν ζωηρές ουρές τρέχουν στα ξύλινα σπιτάκια, γάτες και γατάκια ξεπηδούν από δεξιά και αριστερά, τρώνε με ενθουσιασμό και πίνουν νερό, κάνοντας έτσι την πολύωρη δουλειά των εθελοντών να αξίζει πραγματικά τον κόπο.

hydraark3