Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Eνημέρωση από την "Υδραϊκή Κιβωτό" για αποτρόπαια πράξη σε νεογέννητα γατάκια

  • Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 12:47
  • 1'

4 νεογέννητα γατάκια μέσα σε σακούλα εντοπίστηκαν την Παρασκευή 19 Μαρτίου στους κάδους απορριμμάτων στο Γήπεδο της Ύδρας

Ευτυχώς τα γατάκια τα βρήκαν κάποια παιδιά που περνούσαν από το σημείο. 

Τα νεογέννητα γατάκια ανέλαβε να τα μεγαλώσει φιλόζωη συμπολίτισσά μας. 

Η "Υδραϊκή Κιβωτός" επιθυμεί να πει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά αλλά και την Κυρία που τα υιοθέτησε.
Σημειώνει επίσης το φιλοζωικό σωματείο σε ανακοίνωσή του ότι:
"Είναι πολύ λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στο νησί μας, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων γατών και από την "Υδραϊκή Κιβωτό"  αλλά και από τον Δήμο Υδρας. Και όμως κάποιοι συνεχίζουν να μην στειρώνουν τα ζώα τους και να ξεφορτώνονται τα ανεπιθύμητα μωρά στα σκουπίδια. 
Λυπούμαστε! Τα 4 νεογέννητα γατάκια πετάχτηκαν ζωντανά στους κάδους. Ο θάνατος τους ήταν βέβαιος. Η πράξη αυτή θεωρείται κακοποίηση και διώκεται από τον νόμο."
Η "Υδραϊκή Κιβωτός" επισημαίνει στον Δήμο Ύδρας ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες από την πλευρά του, ώστε να εντοπιστεί όποιος διέπραξε αυτή την κακόβουλη ενέργεια και να ασκηθεί κάθε νόμιμη ενέργεια.
H Αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα με τη σειρά της έδωσε στο φιλοζωικό σωματείο την ακόλουθη απάντηση:
"Σας ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώσατε και εσείς, ωστόσο έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία εξέτασης του εν λόγω περιστατικού απο το Δήμο.
Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία της εξέτασης θα γνωστοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές όπου είναι και οι καθ' ύλην αρμόδιοι για την εφαρμογή του νόμου."