Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κτηνιατρική φροντίδα στα ιπποειδή της Ύδρας στις 14 και 15 Μαΐου

  • Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 10:37
  • 1'

Στις 14 και 15 Μαΐου 2021, η ομάδα Φροντίδας Ιπποειδών της Animal Action Hellas θα επισκεφθεί την Ύδρα για να προσφέρει κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα στα ιπποειδή του νησιού.

Για αυτή την κτηνιατρική δράση εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: 



Η Animal Action Hellas προσφέρει φροντίδα στα ιπποειδή της Ύδρας για περισσότερα από 10 χρόνια, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας και την τοπική φιλοζωική οργάνωση «Υδραϊκή Κιβωτός». Ο Δήμος Ύδρας μάλιστα από φέτος έχει θέσει την εν λόγω δράση υπό την αιγίδα του καλύπτοντας ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της. Συνδρομή επίσης στο εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει ο κ. Γιώργος Βούλγαρης ιδιοκτήτης της pension «ΕΡΩΦΙΛΗ» και πρόεδρος του Συλλόγου Αγωγιατών «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» καθώς θα καλύψει την δωρεάν διαμονή της ομάδας.

Η αντιδήμαρχος κυρία Μαίρη Κάτσικα δήλωσε για αυτή τη νέα συνεργασία:

«Η ευζωία και οι σωστές συνθήκες εργασίας των ιπποειδών του Νησιού μας βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα από την Δημοτική αρχή, επομένως θα αποτελούσε πλήγμα για το νησί αλλά και για τους ιδιοκτήτες των ζώων να βρεθούν χωρίς κτηνιατρική φροντίδα.»

Η ομάδα των επαγγελματιών κτηνιάτρων, πεταλωτών και οδοντοτεχνιτών της Animal Action Hellas, καθοδηγούμενη από την κτηνίατρο και συντονίστρια του προγράμματος Ελίζα Γκέσκου, θα δουλέψει για να φροντίσει 50-60 ιπποειδή του συλλόγου αγωγιατών του νησιού, μέσα σε 2 ημέρες. Επιπρόσθετα, θα προσφέρουν σημαντική πληροφόρηση και εκπαίδευση στους ιδιοκτήτες πάνω σε θέματα που αφορούν τη φροντίδα και ευζωία των ιπποειδών τους.

Η δυναμική εμπλοκή του Δήμου Ύδρας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών, ένα πρόγραμμα που προσφέρει μεγάλη βοήθεια στα ζώα του νησιού και είμαστε ευγνώμονες σε όσους συμμετέχουν σε αυτό και συνεισφέρουν στην υλοποίησή του.