Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο πρόγραμμα φροντίδας ιπποειδών του Δήμου Ύδρας

  • Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 15:08
  • 1'
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο πρόγραμμα φροντίδας των ιπποειδών του Δήμου Ύδρας (13-14/5/2023) σε συνεργασία με την Animal Action Hellas, όπου περιλάμβανε δωρεάν κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα καθώς εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων και ιατρικές συμβουλές.
Η Αντιδήμαρχος Μαίρη Κάτσικα, ανέφερε με ανάρτησή της στα social media τι περιελάμβανε το πρόγραμμα αναλυτικά:
progipp0523"Η αγάπη και ο σεβασμός των ιδιοκτητών για τα ζώα τους αποδείχθηκε και φέτος, καθώς σε 56 ιπποειδή και συγκεκριμένα σε 18 μουλάρια, 11 γαϊδούρια και 27 άλογα, παρασχέθηκαν κτηνιατρικές, οδοντιατρικές και πεταλωτικές υπηρεσίες. Επιπλέον σε 13 ζώα τοποθετήθηκε microchip.
Να ευχαριστήσουμε την κτηνιατρική ομάδα της Animal Action που και φέτος έκαναν άριστη δουλειά αλλά και την κτηνίατρο και συντονίστρια του εν λόγω προγράμματος κα. Ελίζα Γκέσκου.
Για ακόμα μια χρονιά ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην κα. Μαριλέλα Μπίκου και στο κατάστημά της «BREAK TIME», για τη δωρεάν διάθεση των μεσημεριανών γευμάτων και αναψυκτικών.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους, εθελοντές και μη, που με τον οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν να ολοκληρωθεί και φέτος με επιτυχία η δράση του Δήμου μας.
Επί δεκαετίες τα ιπποειδή μας πρόσφεραν πολλά, επιβάλλεται να τα φροντίσουμε και να τους προφέρουμε τις συνθήκες εργασίας και ευζωίας που δικαιούνται.
Ως κοινωνία βελτιωνόμαστε συνεχώς και ενισχύουμε κάθε χρόνο τη φιλοζωική μας κουλτούρα προς όλα τα έμβια όντα!
Να σημειωθεί πως το κόστος της δράσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Δήμο Ύδρας, ως άλλη μια ένδειξη έμπρακτης στήριξης στον κλάδο των Αγωγιατών του Νησιού μας.
Η Φιλοζωία είναι στάση Ζωής και εκδηλώνεται με έργα και όχι λόγια!"