Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Σε αγωνιώδη κατάσταση η Ύδρα χωρίς ρεύμα και νερό. Ανακοίνωση Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη

  • Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 16:35
  • 2'

Από τα ξημερώματα στις 5:30 περίπου το νησί της Ύδρας αντιμετωπίζει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα καθώς είναι χωρίς ηλεκτροδότηση για 12 μέχρι στιγμής ώρες.

Το πρόβλημα επηρεάζει επίσης την υδροδότηση αφού η αφαλάτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει και να διαθέσει νερό. Καθώς επίσης πρόβλημα παρουσιάζεται και στις αποχετεύσεις.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, από το πρωί έχει επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου και τον Διευθυντή καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος αναμένεται να έρθει στο νησί.

Τα στοιχεία που έχουμε, μιλώντας με τον Δήμαρχο Ύδρας, σημειώνουν μετά από ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, ότι υπάρχει ένδειξη βλάβης σε υποθαλάσσιο δίκτυο σύνδεσης, κάτι όμως που παρά τους συνεχείς ελέγχους των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Ύδρας στη ΦτΥ, ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών, πολιτών και επισκεπτών καθώς αν και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν ασκηθεί πιέσεις, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, είναι ένα θέμα που δεν έχει προκύψει από υπαιτιότητα του Δήμου Ύδρας.

Συζητάται επίσης να έρθει υδροφόρα του Π.Ν. στο νησί ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση, πλην όμως χωρίς ρεύμα θα είναι δύσκολο να διοχετευτεί το νερό στα σημεία.

Ως επακόλουθο της όλης αναστάτωσης και μη ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη αναβάλλεται.


ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νησί μας με την ηλεκτροδότηση και κατά συνέπεια και την υδροδότηση, θα θέλαμε να σας ενημερωσουμε πως οι αρμόδιοι τεχνικοί της ΔΕΔΗΕ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί η βλάβη το συντομότερο δυνατόν. Επίσης ύστερα από επικοινωνία του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Συμβουλο της ΔΕΔΗΕ, υπάρχει η ενημέρωση πως αναμένεται να βρεθεί προσωρινή λύση ηλεκτροδότησης σήμερα το βράδυ.
Παρακαλούμε όσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να απευθύνονται στο Κουλούρειο Νοσοκομείο το οποίο διαθέτει γεννήτρια και λειτουργεί απρόσκοπτα.

Η σημερινή συναυλία που είχε προγραμματιστεί στο λιμάνι της Υδρας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη αναβάλλεται.

Εκ του Δήμου Υδρας


H απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.