Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ύδρα χρειάζεται, τώρα ακόμα περισσότερο, πρόληψη και αυτοπροστασία!

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία από πολίτες και επισκέπτες της Ύδρας μετά τα κρούσματα Κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στο γειτονικό νησί του Πόρου.

Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι και αγωνιούν για ενδεχόμενο κρούσμα Covid-19 στο νησί μας, αλλά δεν κρύβουν και τον φόβο τους για την σύνδεση του Πόρου με την Ύδρα μέσω ακτοπλοΐας, δρομολογιακών σκαφών, από το Μετόχι, των γιοτ αλλά και των υδροταξί.

Φυσικά δεν κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου μόνο για τον Πόρο και την μεταξύ μας επικοινωνία και σύνδεση ή ακόμα και την εργασιακή σχέση, αλλά δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί μας, η ανησυχία κορυφώνεται και λόγω της ιδιαιτερότητας των επισκεπτών που προέρχονται από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και όχι μόνο.

Ήδη κάποιες ώρες της ημέρας επικρατεί στην παραλία το αδιαχώρητο, ενώ στα στενά δρομάκια πραγματικά συσσωρεύεται κόσμος, συχνά ακόμα και για να περάσει και να κατέβει στο λιμάνι ή να οδηγηθεί στο ξενοδοχείο ή το σπίτι που μένει.

Επειδή δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο απροχώρητο, και επειδή η πρόληψη αποτελεί την λέξη «κλειδί» για όλους, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ύδρας. Αντισηπτικά και μάσκες είναι αναγκαίο να υπάρχουν σε μεγάλη ποσότητα και να δίνονται σε όσους έχουν ανάγκη.

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από το Λιμενικό και την Αστυνομία, να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, να τηρούνται οι αποστάσεις, με ανακοινώσεις από τις Αρχές να καλούνται οι επισκέπτες να φορούν οπωσδήποτε μάσκα σε σημεία με κόσμο, σε όλα τα καταστήματα, να υπάρξουν σε δημόσια σημεία μεγάλα μπουκάλια με αντισηπτικά υγρά, οι παρέες να ελαχιστοποιήσουν τα άτομά τους, στα μπαρ όσοι δεν βρίσκουν κάθισμα με απόσταση να αποφεύγουν να κάθονται, ή να δημιουργούν από μόνοι τους μια ικανή απόσταση από τον άλλο, στα καφέ και τους χώρους εστίασης να ενισχυθεί η καθαριότητα του τραπεζιού και των καθισμάτων μετά από κάθε παρέα που αναχωρεί από το κατάστημα.

Αν κάποιος έχει συμπτώματα κρυολογήματος, καλό είναι να επισκέπτεται άμεσα το Περιφερειακό Ιατρείο ή και ο Νοσοκομείο αλλά και να μένει στο σπίτι ή να φορά μάσκα αποφεύγοντας τις άσκοπες επαφές.

Τέλος όλα τα παραπάνω δεν έχουν σκοπό να φοβίσουν τους πολίτες ή να δημιουργήσουν πανικό ή να αποτρέψουν τον κόσμο να πάει στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του νησιού μας. Φυσικά όλα θα συνεχίζουν να γίνονται, αλλά με αντίληψη του προβλήματος, γνώση για προφύλαξη και αυτοπροστασία ώστε να αποτελέσουμε ένα νησί με υπεύθυνο πρόσωπο, αξιοπιστία και συναίσθηση.

Ελέ-Χρι

Σχετικά Άρθρα