Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρομιά, ακαθαρσίες και εγκατάλειψη σε πολλά σημεία της Ύδρας - Ανάγκη για άμεσο καθαρισμό του οικισμού

  • Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 15:21
  • 1'
Το φετινό καλοκαίρι κατά κοινή ομολογία εκτός από το μεγάλο κύμα των επισκεπτών σηματοδότησε και την παρατεταμένη έλλειψη καθαριότητας στο νησί.
Και ενώ γίνονται προσπάθειες από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ύδρας, όπως μας βεβαιώνουν κατά καιρούς, το πλήθος των σκουπιδιών και ειδικά η βρομιά που παρατηρείται στους δρόμους, τα στενά και τις περιοχές  στα πιο ψηλά σημεία της Ύδρας, κάνουν την καθημερινότητα των πολιτών μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση.
Πόσο να καθαρίσει κανείς την γειτονιά του από μόνος του; Πόσο να συγκεντρώσει ο ίδιος τα ξένα σκουπίδια που στοιβάζονται έξω από την πόρτα του για να τα πετάξει; Πόσο να ξεχορταριάσει;
Χαρτιά, μπουκάλια, χόρτα που κυριαρχούν παντού και ποικίλες άλλες γνωστές ακαθαρσίες ζώων, πλαισιώνουν μια πόλη που βρίθει από έλλειψη ενδιαφέροντος και ίσως και από έλλειψη κατανόησης των αρμοδίων για την εικόνα που παρουσιάζει μεγάλο μέρος του νησιού.  
Συμπολίτες μας, καταγγέλουν στην ΦτΥ, ότι υπάρχει ολιγωρία στο θέμα αυτό από τον Δήμο Ύδρας. Και αυτή η κατάσταση δεν δυσαρεστεί μόνο τους ντόπιους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες που κάνουν λόγο για εγκατάλειψη ενός νησιού που θα έπρεπε να είναι λαμπερό από κάθε σκοπιά.
Ενδεικτικά παρουσιάζουμε φωτογραφίες από τα Καλά Πηγάδια όπου η βρομιά και η έλλειψη καλλωπισμού του χώρου είναι ολοφάνερη. Σημειωτέον η περιοχή αποτελεί πέρασμα για εκατοντάδες πολίτες καθημερινά. 
Ας δώσουν επιτέλους έμφαση οι αρμόδιοι στον Δήμο Ύδρας στο θέμα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, που δεν είναι μόνο μια ζωτικής σημασίας κοινωφελής ενέργεια, αλλά εκφράζει και την γενικότερη ΠΑΙΔΕΙΑ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ των ανθρώπων που θα έπρεπε να νοιάζονται για αυτήν και να επιδιώκουν να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, έναν χώρο πρότυπο, ποιοτικό από κάθε άποψη. Όχι μόνο οικιστική, αλλά κυρίως ουσιαστική...