Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

Η Αδελφότης Υδραίων Αθηνών γιόρτασε την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου

  • Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 13:23
  • 1'

Γιορτάστηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου το πρωί με κάθε ευλάβεια και κατάνυξη στην Αθήνα, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της οδού Ασκληπιού, η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών. 

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Δοξολογία και Αρτοκλασία, ενώ πάνω στη σημαία της Ύδρας που ήταν τοποθετημένη στον Ναό, βρισκόταν το ιερό λείψανο του Αγίου, το οποίο και προσκύνησαν με μεγάλη ευλάβεια οι πιστοί.

Η φασκομηλιά από το νησί μας - διαχρονική προσφορά της Οικογένειας Λαβούτα- ήταν διάσπαρτη και οι πιστοί αφού προσκυνούσαν, έπαιρναν μαζί τους ένα κλαδί φασκομηλιάς. 

Μεταξύ των παρόντων στον εορτασμό ήταν: ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος στην "ΕΠΑΝΟΔΟ", Χριστίνα Ζαραφωνίτου, ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α' στο Υπουργείο Εξωτερικών Ανδρέας-Κωνσταντίνος Γούρας, η Μαίρη Σαχίνη, η Αναστασία Λάσκαρη, o Σταύρος Πρυμικήρης και η σύζυγός του Δήμητρα, η Άννα Παπαθανασίου, η Σοφία Γούρα, η Ελένη Χριστοδούλου κ.α.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Δ.Σ. της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών, του Προέδρου Γιάννη Γ. Σαχίνη.

Το δεξιό κλίτος του Ναού είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο, μια και συνιδρυτές του Ναού του Αγίου Νικολάου ήταν Υδραίοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1895 η μνήμη του Πολιούχου Αγίου μας τιμάται αδιάλειπτα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αθηνών. 
Παράλληλα με την εντοιχισμένη εικόνα του Αγίου με τα μαρτύριά του, στον Ναό φυλάσσεται ιερό λείψανο του Νεομάρτυρα.

Μετά τη λειτουργία η Αδελφότης Υδραίων Αθηνών παρέθεσε καφέ προς όλους τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας σε γειτονική καφετέρια, με άρτο και γλυκίσματα.

Και του χρόνου ευχόμαστε να συνεορτάσουμε.