Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022

Για κοντινή πλεύση των διερχόμενων τουριστικών πλοίων στην Ύδρα κάνει λόγο ο Γιάννης Κίτσος

  • Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 21:11
  • 1'

Με αφορμή το περιστατικό τραυματισμού ενός 47χρονου άνδρα χθες στο ημερόπλοιο "ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΙΙ", ο ιδιοκτήτης του σκάφους Γιάννης Κίτσος κάνει λόγο στη ΦτΥ για πολύ κοντινή απόσταση των τουριστικών πλοίων στις παραλίες του νησιού, που με τα απόνερά τους δημιουργούν προβλήματα στα ημερόπλοια όπως και συνέβη με το συγκεκριμένο ατύχημα.

skaf1Το ατύχημα έγινε στο ύψος της Σπηλιάς όπου ο καπετάνιος του "ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΙΙ" όπως υποστηρίζεται, σταμάτησε την μηχανή για να αποφύγει το διερχόμενο τουριστικό πλοίο και τα απόνερα που σχηματίστηκαν λόγω της πολύ κοντινής πλεύσης του τουριστικού.  Ο κ. Κίτσος όπου για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό και εξυπηρετεί τους λουόμενους και τους επισκέπτες με προορισμό τον Βλυχό, έχει κάνει όπως αναφέρει, επανειλημμένες καταγγελίες για το όριο ταχύτητας των τουριστικών πλοίων προκειμένου να προστατευτούν οι επιβάτες ενώ επίσης κάνει λόγο και για την ασφάλεια των λουόμενων στις παραλίες. Το Λιμεναρχείο της Ύδρας με την σειρά του κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στα τουριστικά πλοία.

Επειδή όμως από την εμπειρία μας η πλεύση αυτή προς τις παραλίες του νησιού μας είναι καθημερινή και εξυπηρετεί πάρα πολλά άτομα, επιβάλλεται η προστασία και η ασφάλεια των λουόμενων, και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος.